REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį socialiniuose tinkluose išplitusi istorija apie galimai Kauno „Žalgirio“ krepšininku Roku Jokubaičiu apsimetantį asmenį, kuris iš merginos išviliojo didelę sumą pinigų, sulaukė atomazgos.

Penktadienį socialiniuose tinkluose išplitusi istorija apie galimai Kauno „Žalgirio“ krepšininku Roku Jokubaičiu apsimetantį asmenį, kuris iš merginos išviliojo didelę sumą pinigų, sulaukė atomazgos.

REKLAMA

Kaip šeštadienį pranešė Lietuvos policija, yra sulaikytas 23-ejų įtariamasis, kurio namuose buvo atlikta krata. Anot Lietuvos policijos pranešimo socialiname tinkle „facebook“, nedelsiant pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Vakar į Vilniaus apskr. policiją kreipėsi mergina, kuri nukentėjo nuo žinomu Kauno “Žalgirio” krepšininku R. Jokubaičiu...

Posted by Lietuvos policija on 2020 m. gruodžio 12 d., šeštadienis

Priminsime, kad šia istorija buvo pasidalinta vienoje iš socialinio tinklo grupių. Ja pasidalijo nukentėjusios merginos drauge prisistačiusi mergina, kuri pradėjo įspėjimu, kad visos „Tinder“ programėlės vartotojos turėtų būti atsargios ir neapsigauti taip, kaip buvo apgauta jos draugė. 

„Ši istorija nutiko mano draugei ir ji prašė ja pasidalinti šioje grupėje tam, kad visos ir kiekviena iš jūsų būtumėt atsargios ir budrios sulaukusios „Tinder“ match’o ar žinutės iš VIKTORO BABAJAVO, kuris socialiniuose tinkluose apsimeta žalgiriečiu ROKU JOKUBAIČIU.  Mano draugė susimatchino su biču per „Tinderį“. Jis prisistatė krepšininko Roko Jokubaičio, bet mano draugei tai nieko nesakė nes ji nesidomi krepšiniu visai.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnų išplatintą kratos įrašą žiūrėkite:

Žinoma, po tokio prisistatymo ji išsigooglino Roką Jokubaitį, pasidarė namų darbus. Draugė budri, žinojo, kad viskas, ką tas bičas sako, gali būti fake.  Bet klasikėlė, jis pasiūlė jai susitikti, kad įrodytų, kad jis yra Rokas Jokubaitis ir jie galėtų ramiai toliau bendrauti. Jis atvažiavo iki jos su „Žalgirio“ emblemomis pažymėtu naujausiu Arteonu, buvo su „Žalgirio“ apranga (visur rėmėjų ženklinimas, Roko Jokubaičio vardas pavardė, numeris, žodžiu, viskas), ir, panos, patikėkit, nu žiauriai panašus į Jokubaitį.

REKLAMA

Ir nuo čia viskas prasidėjo. Bičas kiekvieną dieną važinėdavo pas mano draugę į Vilnių (ryte važiuoja į Kauną į „treniruotę“, tada grįžta į Vilnių pas mano draugę, vakare vėl važiuoja į „treniruotę“). Jis pastoviai jai siųsdavo video iš „Žalgirio“ arenos, siųsdavo video, kaip jis lydi komandą į lėktuvą.  Jis kiekvienu kartu susitikus būdavo su skirtingais „Žalgirio“ treningais, džemperiais, striukėmis – viskas pažymėta rėmėjų ženklais, Roko Jokubaičio vardu ir numeriu. Mergos, is mašiną, lagaminus, sportines tašes buvo pasižymėjęs visais šiais ženklais“, – rašė mergina.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau ji pridėjo, kad apsimetėlis dar liepdavo jos draugai žiūrėti visas krepšininko varžybas, po jų jai skambindavo ir klausdavo, ar matė, kaip jam sekėsi žaisti. „Jie pirko kompą – jis jį pirko Roko Jokubaičio vardu. Jis varė sportuoti su mano drauge į sporto salę – į ji ten vėl kreipėsi Roko Jokubaičio vardu. Žodžiu, bičas ant tiek kiekvieną detalę buvo apgalvojęs, kad neišneša galva.  Liūdniausia dalis prasideda čia, kadangi jis taip ją apsuko per beveik du mėnesius, jis suraizgė dar vieną istoriją. Neva jis ar jo agentas kažkokių klaidų privėlė pildydami VMI deklaraciją, dėl to jo bankinė kortelė dabar yra užblokuota ir tai reiškia, kad jis prašydavo jos pinigų (ir, aišku, kad grynaisiais, nes kortelė gi „užblokuota“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pridėdamas „Aš juk Rokas Jokubaitis, Tu galvoji aš Tave apgausiu?“ Šiai dienai, jis yra skolingas beveik 10 tūkst. eurų.  Kulminacija. Vakar jis paliko savo telefoną mano draugės bute pakrauti, ir žinot, ką panos veikia paliktos vienos su jų bičų telefonais. Tai va. Tame telefone ji rado tiesą, trumpai tariant, ji pamatė, kas tas bičas yra iš tiesų (susirašinėjimai, nuotraukos, ID nuotraukos ir panašiai).

Aišku, ji išlaikė šaltą protą, nors jau suvokė, kad ją, švelniai tariant, apgavo, tačiau bandė jo klausti, aiškintis, davė progą pasakyti tiesą (pridūrė, pasakyk, kas esi, aš niekam nieko nesakysiu), bet jis jai pasakė: „Aš esu Rokas Jokubaitis, jei tu nueisi į 4 psichoterapijos seansus, galėsi grįžti pas mane“ ir viskas“, – istoriją baigė ji.

REKLAMA

Mergina pridėjo, kad jos draugė jau parašė pareiškimą ir į policiją. Šia istorija socialiniuose tinkluose pasidalijo ir pats Rokas Jokubaitis, jo komentarą naujienų portalui tv3.lt perdavė Kauno „Žalgirio“ atstovas spaudai, Almantas Kiveris.

„Istorija yra tikrai unikali. Nemanau, kad kas nors yra girdėjęs tokią panašią istoriją ir, kad tokiu būdu būtų išviliojami pinigai. Aš kol kas nelabai suprantu, kas vyksta, bet žiūriu negatyviai į tokius dalykus, nes man nežinant yra naudojamas mano vardas ir pavardė ir yra apgaudinėjami žmones, tačiau yra ir geroji pusė, nes ši istorija yra tikrai pamokanti, ir kai viskas išėjo į viešumą, bus apsaugoti žmonės nuo dar didesnių vagysčių ir aferų“, – situaciją komentavo R. Jokubaitis.

Policijos vaizdo klipą, kuriame nusifilmavo R. Jokūbaitis, žiūrėkite:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų