REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl 15-metės itin žiauraus nužudymo 8 metams už grotų pasiųsto 17 metų paauglio istorijoje ruošiamas apeliacinis skundas. Su paskirta bausme nesusitaiko dukros netekę tėvai, kurie sieks, kad žudikas už grotų praleistų daugiau metų.

Dėl 15-metės itin žiauraus nužudymo 8 metams už grotų pasiųsto 17 metų paauglio istorijoje ruošiamas apeliacinis skundas. Su paskirta bausme nesusitaiko dukros netekę tėvai, kurie sieks, kad žudikas už grotų praleistų daugiau metų.

REKLAMA

Vilniaus apygardos teismas praėjusią savaitę nuteisė 17-metį dėl dviem metais jaunesnės merginos nužudymo. Nepilnametis išvengė didžiausios dėl jauno amžiaus jam grėsusios 10 metų įkalinimo bausmės. Į Kauno nepilnamečių tardymo izoliatorių-pataisos namus pasiųstas nepilnametis buvo išteisintas dėl kaltinimų išprievartavimu.

Kaltinamojo veiksmuose, anot teismo, nebuvo šios nusikalstamos veikos požymių. Tai taip pat turėjo įtakos skiriant švelnesnę bausmę. Dukros netekusiems tėvams iš žudiko bendrai priteista 45 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti. Nors pateikti ieškiniai buvo dvigubai didesni. Paauglės motinai vietoj 45 tūkst. priteisti 25 tūkst., o tėvui vietoj 35 tūkst. priteista 20 tūkst. eurų.

Nusikaltimą paauglys įvykdė dar būdamas 16 metų. Bet bylos nagrinėjimo metu paaugliui žudikui jau suėjo 17 metų. Nors priimant sprendimą buvo traktuojama, kad paauglys yra neteistas, bet verta atkreipti dėmesį, kad šiuo metu jo atžvilgiu vyksta dar du teismų procesai. Vienas jų, tikėtina, yra net labai susijęs ir su 15-metės nužudymu.

REKLAMA
REKLAMA

Slėpė kitą nusikaltimą?

Paauglys žudikas šiuo metu yra teisiamas dėl vagystės ir neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais. Kartu su juo teisiama ir dar viena 15-metė mergina. Naujienų portalo tv3.lt šaltinių teigimu, 17-tis, ši 15-metė ir dabar jau nužudyta jos bendraamžė buvo pažįstami, jie priklausė bendram draugų ratui.

REKLAMA

O apvogtas buvo vėliau nužudymo auka tapusios 15-metės giminaitis. Būtent iš šios merginos senelio namų buvo pavogti papuošalai bei du šaunamieji ginklai. Neatmestina versija, kad susidoroti su 15-mete pažįstama 17 metų paauglys nusprendė siekdamas nuslėpti šį nusikaltimą.

Nevaldomam, agresyvaus būdo, greitai įsiplieskiančiam 17-mečiui galėjo pakakti ir vienos replikos, kad dėl vagystės jis bus įskųstas policijai, jog griebtųsi smurto. Vis dėlto, tai dar reikės įrodyti apeliacinėje instancijoje. Teismas atsakys, ar nužudant buvo slepiamas koks nors nusikaltimas.

REKLAMA
REKLAMA

Sukrečia ir dar vienas faktas. 17-metis šiuo metu teisiamas dėl dar vienos merginos seksualinio prievartavimo. Nukentėjusioji taip pat yra nepilnametė, tad šios bylos duomenys nėra vieši. Patvirtintas tik pats faktas, kad tokia byla 17-mečio atžvilgiu vyksta.

Keli akcentai

Nužudytos paauglės tėvams atstovaujantis advokatas Stanislovas Liutkevičius šį pirmadienį tv3.lt patvirtino, kad šeima apsisprendė teikti apeliacinį skundą:

„Prireikė šiek tiek laiko viską įvertinti, pasverti. Kalbėjausi su mergaitės mama ir ji mano, kad jeigu pasiduos, tai visą gyvenimą jaus, jog kažko nepadarė. Nesvarbu, koks laukia sprendimas, mama nori, kad dar viena instancija peržiūrėtų šią bylą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skundą turime pateikti iki gruodžio pradžios. Daugiausia abejonių liko dėl išteisinimo dėl seksualinio prievartavimo. Taip pat kelsime klausimą, ar nužudant paauglę nebuvo bandoma paslėpti kito nusikaltimo.“

Anot advokato, nors pirmąjį nuosprendį paauglys išgirdo būtent dėl nužudymo, tačiau nederėtų visiškai nekreipti dėmesio ir į paraleliai vykstančius teismo procesus dėl kitų nusikaltimų:

„Nesvarbu, kad nuosprendžiai nepaskelbti, bet nusikalstamos veikos padarytos. Tad išteisinimas dėl seksualinio nusikaltimo bus pagrindinis apeliacijos akcentas. Žinoma, atkreipsime dėmesį ir į priteistą neturtinę žalą, kuri yra dvigubai mažesnė nei prašė tėvai.“

REKLAMA

Kūnas rastas kapinėse

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas kovo 14 d., gavus pranešimą, jog dieną prieš tai po pietų iš namų Vilniuje išėjo ir negrįžo 2005 m. gimusi nepilnametė.

Atlikus paieškos priemones, kovo 15-osios vakarą nepilnametės kūnas su smurto žymėmis rastas sostinės Sudervės kapinėse.

Ikiteisminis tyrimas dėl paieškos buvo perkvalifikuotas į nužudymą. Atlikę ne vieną priemonę bei išanalizavę visą gautą informaciją, pareigūnai itin greitai nustatė ir sulaikė asmenį, įtariamą šiuo labai sunkiu nusikaltimu.

Sulaikytasis – taip pat nepilnametis, 2003 m. gimęs jaunuolis. Atliktos kratos jo gyvenamojoje vietoje metu rasti daiktai, turintys įrodomosios reikšmės, bei nusikaltimo padarymo įkalčiai.

REKLAMA

Paaiškėjo, kad įtariamasis su auka buvo pažįstami. Teisėsaugininkai sakė, kad įtariamasis prisipažino nužudęs 15-metę. Kaip tai padaryta, kokie motyvai – teisėsaugininkai nekomentavo.

Nevaldomo būdo

Kaltinimus šioje byloje palaikęs Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Tomas Čepelionis anksčiau sakė, kad paauglys kaltę pripažįsta tik iš dalies. Jis pripažįsta nužudymą, bet nepripažįsta seksualinių veiksmų:

„Jo veiksmus galėjo išprovokuoti pyktis. Staigus susinervinimas. Jis buvo žinomas Vaikų teisių apsaugos tarnybai dėl nevaldomo pykčio. Staigaus impulsyvumo, auklėjimo problemų.“

Prokuroras pridūrė, kad šiuo metu atliekamas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl kito seksualinio nusikaltimo:

„Taip pat dėl seksualinio prievartavimo. Tas pats kaltinamasis. Bet ten ne mano byla, todėl nieko daugiau nekomentuosiu. Galiu pabrėžti, kad nužudymo bylose nebūna sutrumpinto įrodymų tyrimo. Abu tėvai pareiškė ieškinius dėl turtinės ir neturtinės žalos.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų