REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo penktadienio, taip pat Visų Šventųjų ir Mirusiųjų atminimo (Vėlinių) dienomis policija stiprina patruliavimą viešose vietose, šalies keliuose, prie kapinių.

Nuo penktadienio, taip pat Visų Šventųjų ir Mirusiųjų atminimo (Vėlinių) dienomis policija stiprina patruliavimą viešose vietose, šalies keliuose, prie kapinių.

REKLAMA

Šis sekmadienis ir pirmadienis – Visų Šventųjų ir Mirusiųjų atminimo dienos. Tad savaitgalį, taip pat ir lapkričio 2-ąją (per Vėlines), kuri paskelbta ne darbo diena, daugelis vyksime lankyti į Amžinojo poilsio vietą iškeliavusių artimųjų, užsuksime pas gimines. Dėl to policija atkreipia visų dėmesį į mūsų saugumą – tiek viešose vietose, tiek kelyje, tiek artimoje aplinkoje, rašoma pranešime žiniasklaidai. 

Tikėtina, kad šiomis dienomis, t. y. spalio 30-ąją–lapkričio 2-ąją, transporto priemonių srautai visoje šalyje bus gana intensyvūs. Todėl policija, siekdama tinkamai užtikrinti viešąją tvarką ir eismo dalyvių saugumą, vykdydama teisės pažeidimų, nusikalstamų veikų prevenciją, jau nuo penktadienio, spalio 30-osios, stiprins policijos pareigūnų darbą, vykdys prevencines priemones.

Policija primena:

Pasirūpinkite savo turto sauga. Išvykdami iš namų, nepalikite atidarytų langų, įjungtų elektros prietaisų, užrakinkite duris, įjunkite apsaugos sistemos priemones ar paprašykite kaimynų, kad pasidomėtų, ar įtartini asmenys nesidomi paliktu butu (namu).

REKLAMA
REKLAMA

Nepalikite atrakintų automobilio durų, atidarytų langų, stoglangių, matomoje vietoje – rankinių, mobiliųjų telefonų, dokumentų, kitų vertingų daiktų. Rankines, dokumentus pasiimkite su savimi, nepalikite jų transporto priemonėje.

REKLAMA

Dėl koronaviruso (COVID-19) infekcijos pandemijos privalome griežtai laikytis nustatytų būtinų visuomenės sveikatos saugos, asmens higienos reikalavimų ir sąlygų. Asmenims, kuriems būtina ir privaloma saviizoliacija, niekur nevykti, t. y. nepalikti izoliavimosi vietos, nesilankyti viešose vietose. Jei pasireiškia COVID-19 ligos simptomai (karščiavimas, kosulys, apsunkintas kvėpavimas), nedelsiant skambinti nemokama koronaviruso karštąja linija 1808 – ir informuoti apie susirgimo aplinkybes, vykdyti medikų nurodymus.

Viešose vietose, kapinėse privaloma naudoti saugos priemones (nosį ir burną dengiančias kaukes ar respiratorius), laikytis saugaus atstumo, nesibūriuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Atsitikus nelaimei, pastebėjus įtartinus asmenis, skambinkite skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112.

Transporto priemonių vairuotojams:

Prieš vykdami į kelionę, pasidomėkite važiavimo sąlygomis. Naudingos informacijos rasite interneto svetainėje eismoinfo.lt (kelių eismo intensyvumas, oro sąlygos, eismo ribojimai ir pan.).

Iš anksto pasirūpinkite savo transporto priemonės technine būkle (padangos, šviesos prietaisai, stiklo valytuvai, jų plovimo skystis ir pan.). Turėkite transporto priemonėje avarinio sustojimo ženklą, gesintuvą (-us), pirmosios pagalbos rinkinį (-ius), ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais, jos gali prireikti tamsiuoju paros metu (esant blogam matomumui), lanksčią vilktį, atsarginį ratą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Planuokite ir numatykite tolesnę kelionę iš anksto, kad nereikėtų skubėti.

Prie transporto priemonės vairo sėskite tik būdami blaivūs. Prisiminkite, kad ir vairuotojas, ir keleiviai privalo užsisegti saugos diržus.

Vairuodami nesinaudokite mobiliojo ryšio priemonėmis, neturėdami laisvų rankų įrangos.

Atidžiai stebėkite kelio ženklus, eismo ribojimus, apylankas, kitas nuorodas, vykdykite policijos pareigūnų reikalavimus.

Važiuokite tik saugiu (ne leistinu) greičiu. Ypač dėmesingi būkite gyvenvietėse, gyvenamosiose zonose (namų kiemuose), prieš pėsčiųjų perėjas, privažiavimuose prie kapinių, išvažiuodami iš šalutinio kelio. Nelenkite neįsitikinę, kad tai daryti saugu, ypač važiuojant transporto priemonių kolonoje.

REKLAMA

Pėstiesiems ir asmenims, važiuosiantiems dviračiu:

Jūsų saugumo priemonė kelyje – atidumas ir neskubėjimas.

Per važiuojamąją kelio dalį galite eiti tik tada, kai esate visiškai įsitikinę savo saugumu.

Neužsiimkite pašaliniais darbais eidami per kelią – turite stebėti aplinką ir eismo situaciją.

Būkite matomi – atšvaitas, prožektorius, šviečiantis žibintas, ryškiaspalvė liemenė su šviesą atspindinčiais elementais yra privalomi ir būtini einant kelkraščiu, važiuojamosios kelio dalies kraštu tamsiuoju paros metu, esant blogam matomumui.

Dviratis turi turėti tvarkingą stabdį, garso signalą. Dviračio gale turi būti raudonas šviesos atšvaitas arba raudonos šviesos žibintas, iš abiejų šonų – oranžiniai šviesos atšvaitai, pritvirtinti prie ratų stipinų.

REKLAMA

Važiuojant dviračiu važiuojamąja kelio dalimi, privaloma dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba dviračio priekyje turi degti baltos šviesos žibintas, gale – raudonos šviesos žibintas.

Važiuojant keliu tamsiuoju paros metu (esant blogam matomumui), dviračio priekyje turi degti baltos šviesos žibintas, dviračio gale – raudonos šviesos žibintas, dviračio vairuotojas privalo dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais.

Dviračio vairuotojas pėsčiųjų ir dviračių take, šaligatvyje, kelkraštyje privalo duoti kelią pėstiesiems, netrukdyti ir nekelti jiems pavojaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų