REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keista istorija Panevėžio rajone. Automobilio savininkas apkaltino autoservisą pradanginus jam priklausančią transporto priemonę. Savo ruožtu autoserviso direktorius atkerta, kad transporto priemonė apskritai nebuvo priimta remontui, nes klientas iki šiol nesusimokėjo už anksčiau atliktus darbus.

Keista istorija Panevėžio rajone. Automobilio savininkas apkaltino autoservisą pradanginus jam priklausančią transporto priemonę. Savo ruožtu autoserviso direktorius atkerta, kad transporto priemonė apskritai nebuvo priimta remontui, nes klientas iki šiol nesusimokėjo už anksčiau atliktus darbus.

REKLAMA

Neįprastas ikiteisminis tyrimas atliekamas Panevėžio apygardos prokuratūroje. Prokuratūros atstovų teigimu, šių metų rugsėjo pabaigoje buvo registruotas nukentėjusiojo pranešimas, kuris teigė nuvykęs į autoservisą ir ten neberadęs remontui paliktos transporto priemonės.

Tyrimo aplinkybės glumina. Servisas yra įsikūręs Panevėžio rajone, Krekenavoje. Prokuratūros duomenimis, asmuo pasigedo 2006 m. gamybos „Volkswagen Transporter“ markės automobilio:

„Automobilio savininkas teigė, kad rugsėjo 22-sios rytą jis nuvyko į autoservisą, Krekenavos miestelyje. Ir ten neberado net nuo 2019 m. rugpjūčio mėnesio remontui palikto automobilio. Jis teigė, kad iš autoserviso vadovo sužinojo, jog 2020 m. gegužę atvyko du vyrai, kurie nurodė, jog esą jo paties prašymu turi paimti minėtą automobilį. Pinigai už remontą pažadėti sumokėti vėliau.“

REKLAMA
REKLAMA

Nukentėjusysis dingusį automobilį įvertino 4763 eurais. Šiuo metu atliekamas tyrimas dėl patikėto turto iššvaistymo. Už tai gali būti baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

REKLAMA

Kita istorijos pusė

Bendrovės „Papalčiai“, kurią užgriuvo tokie automobilio savininko kaltinimai, direktorius Romas Kiltinavičius pabrėžė, kad viešoje erdvėje pasirodžiusi informacija prasilenkia su realybe:

„Iš to asmens teismas mūsų autoservisui yra priteisęs 2,7 tūkst. eurų dėl anksčiau atliktų remonto darbų. Šių metų pradžioje buvo priimtas toks nuosprendis. Susipažinti su juo teko, kai atvarė remontui džipą. Sutvarkėme, atsiskaitė ir viskas buvo gerai.

Bet vėliau tą patį džipą jis atvarė antrą kartą. Vėl išrašėme sąskaitą, tačiau šįkart susimokėti neskubėta. 2019 m. birželį jis paprašė sutvarkyti jau „Volkswagen Transporter“. Sutvarkėme važiuoklę, vėl išrašėme sąskaitą, bet ir jos asmuo neapmokėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus jis vėl kreipėsi dėl „Volkswagen Transporter“ ir paprašė sutvarkyti surūdijimus, atlikti perdažymo darbus. Tada jau pasakiau, kad kol neapmokės prieš tai išrašytų dviejų sąskaitų, tol jokių darbų neatliksime. Jis dar sakė sumokėsiąs viską per kartą, bet nesileidau į kalbas.“

R. Kiltinavičius pasakoja toliau, kad 2019 m. rugpjūtį tas pats „Volkswagen Transporter“ atsiranda prie jo autoserviso tvoros:

„Nebuvo nei užeita pas mus, nei pasakyta kažkas. Tada paskambinau jam ir pasakiau, kad tikrai netvarkysime. Nesileidau į kalbas. Mums tas asmuo nepaliko nei raktelių, nei dokumentų. O šių metų pavasarį atvažiavo du vyrai ir sako, kad mes čia su Sauliumi (automobilio savininko vardas – aut. past.) susitarėme, jog turime raktus ir pasiimame automobilį. Pagalvojau, kad gal pardavė kažkam ir tiek. Bet prieš kelias dienas jis pasirodė autoservise ir pradėjo reikšti pretenzijas.“

R. Kiltinavičius pokalbio pabaigoje pridūrė, kad iš minėto asmens autoservisui priteistos apie 2,7 tūkst. eurų sumos (už ankstesnius remontus) jis iki šiol per antstolius yra atgavęs vos 60 eurų, nors sprendimas byloje buvo priimtas dar šių metų sausį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų