REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rytą po rinkimų politinių partijų lyderiai žiniasklaidai teikia komentarus apie savo pasirodymą Seimo rinkimuose ir tolimesnius planus.

Rytą po rinkimų politinių partijų lyderiai žiniasklaidai teikia komentarus apie savo pasirodymą Seimo rinkimuose ir tolimesnius planus.

REKLAMA

Renginys prasidės 9 valandą ir truks iki 12 valandos. Į spaudos konferencijas kviečiami pirmąsias dešimt vietų užėmusių partijų lyderiai, jų eiliškumas nustatomas pagal rinkimų rezultatus.

RENGINIO GRAFIKAS:

9 val. Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai

9.30 val. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga

10 val. Darbo partija

10.30 val. Lietuvos socialdemokratų partija

11 val. Laisvės partija

11.30 val. Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis

12 val. Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga

12.30 val. Lietuvos socialdemokratų darbo partija

13 val. Centro partija-tautininkai

13.30 val. Nacionalinis susivienijimas

Kviečiame stebėti tiesiogiai:

Suskaičiavus rinkėjų balsus didžiojoje dalyje apylinkių, pirmąjį Seimo rinkimų turą daugiamandatėje apygardoje laimėjo opozicinė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, tuo metu dabar valdžioje esanti Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) neperkopė rinkimų barjero.

Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, 1980 iš 1989 apylinkių balsais, už konservatorius balsavo per 24 proc. rinkėjų ir jie gaus 23 mandatus parlamente.

REKLAMA
REKLAMA

Dabartinė valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga gavo per 17 proc. balsų ir 16 mandatų, Darbo partija – per 9 proc. ir devynis mandatus, Lietuvos socialdemokratų partija – 9 proc. ir aštuonis mandatus.

REKLAMA

Pirmą kartą parlamento rinkimuose dalyvaujanti Laisvės partija surinko beveik 9 proc. balsų ir užsitikrino aštuonis mandatus, Liberalų sąjūdis – beveik 7 proc. ir šešis mandatus.

Naujausiais duomenimis, daugiau partijų rinkimų barjero neįveikė. Visai šalia jo liko LLRA-KŠS su 4,8 proc. balsų.

Šiuo metu valdančiajai koalicijai priklausanti Lietuvos socialdemokratų darbo partija neperžengia rinkimų barjero su 3 proc. balsų.

Daugiamandatėje apygardoje partijos dalijasi 70 mandatų iš 141. Dar 71 parlamentaras renkamas vienmandatėse apygardose. Daugiamandatėje apygardoje kandidatų sąrašus kėlė 17 partijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų