REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Raseinių rajono meras Andrius Bautronis dar prieš šešias dienas sužinojo, kad užsikrėtė Covid-19 virusu. Vyras saviizoliavosi, tačiau socialiniame tinkle „Facebook“ vis tiek aktyviai skelbia apie situaciją rajone.

Raseinių rajono meras Andrius Bautronis dar prieš šešias dienas sužinojo, kad užsikrėtė Covid-19 virusu. Vyras saviizoliavosi, tačiau socialiniame tinkle „Facebook“ vis tiek aktyviai skelbia apie situaciją rajone.

REKLAMA

Trečiadienio vakarą jis pasidalijo kiek kitokiu įrašu. Šį kartą meras atskleidė, kaip jaučiasi sirgdamas koronavirusu.

„Šiandien – šeštoji diena, kai sužinojau, kad sergu COVID-19. Nors liga prasidėjo besimptome forma, jau dabar puikiai atpažįstu ir kitą - tamsiąją COVID-19 pusę. Nejausti maisto skonio ir neužuosti - tai vieni iš dažniausiai girdimų simptomų, kurie neaplenkė ir manęs. Ką jau bekalbėti apie nuolatinį karščiavimą ir kosulį, kurie tapo kasdienybe. Tačiau nepaisant to esu dėkingas, kad manęs nekamuoja sunkūs ligos simptomai: kvėpavimo sutrikimai, krūtinės skausmas, negalėjimas kalbėti ir judėti“, – rašo A. Bautronis.

#Covid-19 Šiandien – šeštoji diena, kai sužinojau, kad sergu COVID-19. Nors liga prasidėjo besimptome forma, jau dabar...

REKLAMA
REKLAMA
Posted by Andrius Bautronis on 2020 m. rugsėjo 30 d., trečiadienis

Jis pasidalijo ir gąsdinančia įžvalga, kad atvejų, kuriems pasireikš sunkūs ligos simptomai, skaičius rajone tik didės, o dėl komplikacijų teks gydytis infekcinėje ligoninėje.

REKLAMA

„Svarbu suvokti, kad tai nėra tušti žodžiai, o realybė. Jau iki šiandien turime 9 asmenis, kurie dėl komplikacijų buvo pervežti į Kauno infekcinę ligoninę. Nuo rugsėjo 1 d. rajone patvirtintos dvi mirtys. Kasdien stebiu viešąją erdvę ir nenoriu tikėti tuo, kad žmonės tapo abejingi sveikatai ir mūsų visų gerovei. Juk mes kalbame apie viruso plitimą, kuriam užkirsti kelią galime tik būdami sąmoningi, vieningi ir atsakingi vienas kito atžvilgiu.

COVID-19 testavimas –  viena pagrindinių ligos prevencijos priemonių. Atsižvelgdami į epidemiologų tyrimus, galime teigti, kad virusas yra plačiai paplitęs tarp gyventojų. Dėl šios priežasties svarbu dar labiau didinti tyrimų apimtis. Kiekvienas gyventojas turi galimybę išsitirti mobiliajame punkte, tačiau ar tikrai tuo pasinaudoja? Dar kartą raginu visus gyventojus registruotis Karštąja koronos linija numeriu 1808. Saugokime save ir savo artimuosius.“

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau apie koronavirusą – video reportaže:

Trečiadienį – 115 naujų Covid-19 atvejų Lietuvoje

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad per praėjusią parą Lietuvoje nustatyta 115 naujų koronaviruso atvejų, bendras susirgimų skaičius šalyje siekia 4693, trečiadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Šiuo metu koronaviruso infekcija tebeserga 2217 asmenų, 2365 – pasveiko.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 92 žmonės, dėl kitų priežasčių mirė 19 užsikrėtusiųjų.

Izoliacijoje yra 23 tūkst. 981 asmuo. 

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje nustatyti 274 įvežtiniai atvejai.

Per praėjusią parą ištirti 6993 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso. Iš viso iki šiol ištirti 774 tūkst. 987 ėminiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų