REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Susiklosčius siaubingoms aplinkybėms, praėjusio trečiadienio popietę kelyje Panevėžys-Kaunas (A8) žuvo vilkiko taranuoto „Mercedes Benz“ vairuotojas. Pas tėvus vykusiam 26-erių jaunuoliui taip pat šiame kelyje buvo likęs tik tas nelemtas posūkis į kairę, Pėdžių miestelio (Kėdainių raj.) link, tačiau įveikti jo nepavyko.

Susiklosčius siaubingoms aplinkybėms, praėjusio trečiadienio popietę kelyje Panevėžys-Kaunas (A8) žuvo vilkiko taranuoto „Mercedes Benz“ vairuotojas. Pas tėvus vykusiam 26-erių jaunuoliui taip pat šiame kelyje buvo likęs tik tas nelemtas posūkis į kairę, Pėdžių miestelio (Kėdainių raj.) link, tačiau įveikti jo nepavyko.

REKLAMA

Laukiant, kol pravažiuos priešais judanti transporto priemonė, į lengvojo automobilio galą įsirėžė ta pačia kryptimi važiavęs vilkikas. Po smūgio nevaldomas lengvasis automobilis nuskriejo į priešpriešinę eismo juostą, kuria tuo metu judėjo kitas vilkikas.

Po antros sunkiasvorės transporto priemonės smūgio lengvasis automobilis ne tik skilo pusiau, bet ir buvo visiškai sutraiškytas. Viduje buvęs 26-erių vairuotojas neturėjo nė menkiausios galimybės išgyventi.

Pelėdnagių seniūnijos, kurios teritorijoje įvyko šį tragiška eismo nelaimė, seniūnas Edvinas Pagirskas pasakojo, kad toje kelio atkarpoje yra daugiau itin pavojingų vietų, kai norėdami pasukti į kairę žmonės yra priversti rizikuoti net ir savo gyvybėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Didelis vilkikų srautas

„Pažįstu to žuvusio jaunuolio tėvus, jie ūkininkauja Pėdžių miestelyje. Žuvusiojo dėdė vakar man paskambino ir pasakė, kokia baisi nelaimė įvyko. Planavo aplankyti tėvus, o dabar jau vietą kapinėse reikia matuoti. Užuojauta artimiesiems“, – pokalbį su tv3.lt pradėjo E. Pagirskas.

REKLAMA

Anot seniūno, kelyje A8 vyksta itin intensyvus lengvųjų automobilių ir vilkikų eismas, todėl tokios ir panašios skaudžios nelaimės vis kartojasi:

„Labai didelis vilkikų srautas. O šalia kelio yra daug gyvenviečių. Nociūnų, Saviečių, Pėdžių, Vandžiogalos ir kitos. Ta kelio atkarpa nuo Nociūnų iki Vandžiogalos yra labai pavojinga. Daugeliu atvejų posūkiui į kairę nėra papildomos juostos, todėl susidaro labai pavojingos situacijos.

Vienoje kelio pusėje yra mano jau minėtos gyvenvietės, o kitoje – vienkiemiai. Sukant į kairę yra tikrai labai pavojinga, kai iš priekio ir iš galo nuolat važiuoja vilkikai. Kartais pamatęs iš galo atvažiuojantį vilkiką, renkuosi sustoti kelkraštyje dešinėje ir jį praleisti, o tik tada jau suku į kairę.“

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalo tv3.lt pašnekovas pasakojo, kad prie kai kurių gyvenviečių greitis yra ribojamas iki 70 km./val., bet ne visi vairuotojai pristabdo. Tiesa, būtent prie Pėdžių gyvenvietės, kur įvyko nelaimė, greičio apribojimo nėra.

„Kažkada anksčiau ties Saviečių kaimu buvo nutrenktas iš autobuso išlipęs pėsčiasis. O berods praėjusiais metais, panašiai 2 km atstumu nuo vakarykštės nelaimės, irgi įvyko avarija, kuri pareikalavo aukų. Būtina keisti kelio infrastruktūrą, mažinti greitį ties tokiais posūkiais, tada, tikėtina, problemos išsispręstų“, – teigė E. Pagirskas.

Kauno apskrities policijos atstovai pabrėžė, kad tiek ta atkarpa, tiek visas kelias Kaunas–Panevėžys, išties yra avaringa: „Tuo keliu vyksta daug sunkiasvorių transporto priemonių, yra didelė apkrova. Tad įvykus eismo nelaimei, dažnai pasekmės būna itin skaudžios.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kraupi jaunuolio žūtis

Naujienų portalas tv3.lt rašė, kad praėjusį trečiadienį vos 26-erių jaunuolio gyvybės pareikalavusios avarijos Kėdainių rajone detalės primena siaubo filmą. Visiškai nekaltoje situacijoje atsidūręs lengvojo automobilio „Mercedes“ vairuotojas žuvo vienam vilkikui atsitrenkus į jį, o kitam nebesuspėjus išvengti susidūrimo.

Skaudi eismo nelaimė įvyko apie 12.15 val. Įvykio vietoje paaiškėjo, kad 1994 m. gimęs jaunas vairuotojas suko iš pagrindinio kelio A8 į Pėdžių kaimą. Tuo metu jis stovėjo kelyje ir laukė, kol galės pasukti į kairę. Vis dėlto, tada nuo Panevėžio pusės atvažiuojantis sunkvežimis „Mercedes Benz“ nesugebėjo laiku sustoti ir rėžėsi į lengvąjį automobilį.

REKLAMA

Po stipraus smūgio iš galo, lengvasis automobilis nuskriejo į priekį, šiek tiek sukosi ir pateko po priešpriešiais atvažiuojančiu kitu vilkiku „Volvo“. Po antrojo vilkiko smūgio, lengvasis lūžo pusiau ir atsidūrė priešingose kelio pusėse. Iš lengvojo automobilio liko tik metalo laužo krūva.

„Volvo“ vairuotojas iš Latvijos Genadijus TV3 pasakojo, kad važiavo nuo Kauno ir staiga iš priekio pamatė atskriejantį automobilį: „Mačiau atskrendančią mašiną. Bandžiau stabdyti, tačiau jau buvo per vėlu.“

Pirminiais duomenimis, avariją sukėlęs vilkiko „Mercedes Benz“ vairuotojas yra iš Lenkijos. Jis teigė nepastebėjęs į kairę sukančio lengvojo automobilio. Po to šoko ištiktas vyras teigė, kad nepamena, kas nutiko. Sunkvežimių vairuotojai, pirminiais duomenimis, blaivūs.

REKLAMA

Kiti eismo įvykai

Paskutinė itin skaudi eismo nelaimė kelyje Panevėžys–Kaunas buvo įvykusi prieš mažiau nei mėnesį, rugpjūčio 20-sios rytą. Netoli Panevėžio susidūrus dviem automobiliams žuvo du žmonės, dar trys buvo sužeisti. Tiesa, ši tragedija įvyko susidūrus priešpriešiais važiuojantiems automobiliams „Hyundai“ ir „Renault“, o ne kažkuriai transporto priemonei sukant į kairę.

Prieš mažiau nei metus, 2019-ųjų gruodžio 26-ąją, tame pačiame kelyje susidūrė autobusas ir lengvasis automobilis. Kelyje Panevėžys-Aristava-Sitkūnai susidūrė autobusas, kuris vežė 55 žmones ir lengvasis automobilis „Audi“. Per šį incidentą buvo prispausta automobilio keleivė. Ją pavyko išlaisvinti tik ugniagesiams. Sunkiai sužalota moteris medikams perduota su gyvybės ženklais.

2019 m. gruodį Kėdainių rajone, Saviečių kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A8 Panevėžys–Aristava–Sitkūnai („Via Baltica ruožas), mikroautobusas VW Crafter“, vairuojamas 64 metų vyro, partrenkė važiuojamojoje kelio dalyje, pirminiais duomenimis, stovėjusį vyrą. Po to žmogų dar kliudė kitas nenustatytas automobilis. Žuvo 72 metų pėsčiasis, jis tamsiuoju paros metu neturėjo jokių šviesą atspindinčių elementų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų