REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį „Karštai su tv3.lt“ studijoje buvo karšta – virė aršios diskusijos apie koronavirusą. Vieni teigė, kad tai eilinis virusas, o kiti, kad tai – mirtinai pavojinga liga.

Pirmadienį „Karštai su tv3.lt“ studijoje buvo karšta – virė aršios diskusijos apie koronavirusą. Vieni teigė, kad tai eilinis virusas, o kiti, kad tai – mirtinai pavojinga liga.

REKLAMA

Iškilūs mūsų mokslininkai ir profesoriai Eduardas Vaitkus, Saulius Čaplinskas. Rūta Ustinavičienė nesutaria dėl viruso pavojaus. Išsiskiria nuomonės apie virusą ir tų, kurie jau patys juo prasirgo.

Ugnius Kiguolis, Justina Ragauskaitė ir Jonas Sakalauskas dalijosi patirtimi apie persirgtą koronavirusą. Jie atvirai laidoje kalbėjo apie patirtus požymius, potyrius ir poveikį sveikatai.

Naujienų portalui tv3.lt Ugnius pasakojo, kad koronavirusu susirgo vasario mėnesį: „Galima sakyti liga buvo be simptomų. Temperatūros neturėjau, šiek tiek pasunkėjo kvėpavimas, todėl supratau, kad kažkas ne taip. Po dviejų dienų viskas pasišalino, viskas išeidinėjo per inkstus, šlapimo pūslę, niekada tokių dieglių nesu turėjęs. 

Testas parodė viruso antikūnus, gydžiausi paprastai – rūpinausi savo imunitetu. Mano visa šeima yra medikai, todėl tokius virusus traktuojame kaip paprasčiausią peršalimą, todėl gydžiausi homeopatiniais preparatais.“ 

REKLAMA
REKLAMA

Viruso padarinius jaučia iki šiol

Televizijos ir kino prodiuserė Justina Ragauskaitė taip pat buvo užsikrėtusi koronavirusu, moteris viruso padarinius jaučia iki šiol.

REKLAMA

„Jaučiuosi kur kas geriau, nei ligos pradžioje, bet vizitai pas gydytojus toliau tęsiasi. Kad ir kaip norėčiau, nesijaučiu dar labai stipri, be to, koronavirusas nepraėjo be pasekmių sveikatai. Šiuo metu turiu gydytis skrandžio problemas, nes dėl didžiulių kiekių vartotų stiprių nuskausminamųjų vaistų jų atsirado.

Taip pat turėsiu susitikimą su kardiologu dėl širdies bėdų. Tačiau sunkiausia, kad prieš kiekvieną vizitą pas gydytojus privalau kartoti koronaviruso testą. Nors tikrai žinau, kad jis bus neigiamas, turiu laikytis nustatytos tvarkos, o procedūra, deja, nėra iš maloniųjų,“ – sako Justina.

REKLAMA
REKLAMA

Prisimindama ligos pradžią, moteris iki šiol nėra tikra, kur galėjo užsikrėsti. Labiausiai tikėtina, anot Justinos, kad virusas ją pričiupo Prancūzijoje, kur tuo metu viešėjo darbo reikalais ir turėjo susitikimų su keliais kolegomis. Kaip paaiškėjo vėliau, dalis jų irgi susirgo COVID-19. Vos parskridusi į Lietuvą, Justina iškart pasijuto blogai – sukilo aukšta temeperatūra, siaubingai laužė kaulus, todėl skubiai buvo išvežta į ligoninę. Ten atliktas koronaviruso testas parodė, kad ji užsikrėtusi. 

„Aš visada pabrėžiau ir pabrėšiu, kad COVID-19 simptomai kiekvienam pasireiškia labai individuliai. Nesu medikė, todėl tikrai negaliu pasakyti žmonėms, ar jie užsikrėtę, nors klausimų ir žinučių su krūvomis vardinamų simptomų sulaukiu iki šiol. Man liga pasireiškė labai dideliu kaulų laužymu, o skausmas buvo toks, kad belikdavo tik cypti ir aukšta temperatūra. Kitiems nepasireiškia išvis jokie simptomai, dar kitiems būna tarsi lengva sloga. Todėl atsakingai prašau visų – jeigu turite įtarimų dėl savo sveikatos, kreipkitės į medikus ir atlikite koronaviruso testą, o ne spėliokite,“ – ragina Justina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteris taip pat nerimauja, kad pastaruoju metu aktyvėja sąmokslo teorijų kūrėjai, neigiantys koronaviruso egzistavimą. Nuo pat pradžių, kai viešai paskelbė apie užsikrėtimo faktą, Justina sulaukia įvairių asmenų žinučių, kurie be užuolankų rėžia esą ji vaidino, kad serga ir net yra gavusi atlygį už puikius aktorinius gebėjimus.

„Tai yra toks absurdas, kad aš net neturiu žodžių! Vieni mano, kad man sumokėjo Lietuvos Sveikatos apsaugos ministerija, kiti – kad pati Pasaulio sveikatos organizacija. Kitiems užkliuvo, kad nuotraukose iš ligoninės užfiksuoti tik daiktai, o manęs pačios nėra! Kai įdėjau asmenukę – vėl pasipylė komentarai, esą čia montažas.

REKLAMA

Tie žmonės, kurie netiki koronaviruso tikrumu yra kažkokiame kosminiame užtemime – nežinau, kas turi atsitikti, kad jų akys atsivertų. Man vienu metu net buvo kilusi mintis pasiūlyti jiems susitikti ir patiems „išbandyti“ virusą – gal tada liautųsi skleisti sąmokslo teorijas? Galiausiai supratau, kad tų žmonių buką užsispyrimą galime įveikti tik garsiai įvardindami, kad jie yra reali grėsmė visuomenei ir viešai netoleruodami jų paistalų“, – sako Justina.

Nevalia likti abejingiems

Vos prieš mėnesį koronavirusu užsikrėtęs Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovas Jonas Sakalauskas šiandien pagaliau gali lengviau atsikvėpti. Naujausi tyrimai rodo, kad vyrui pavyko įveikti sunkią ligos formą, tačiau abejingiems, anot jo, likti nevalia, mat kova su visą pasaulį kaustančia infekcija dar tikrai nesibaigė.

REKLAMA

Šiandien vyras džiaugiasi įveikęs sunkią ligos formą, tačiau ragina visus kitus nelikti abejingais ir saugoti tiek save, tiek aplinkinius.

„Sveikata yra pats svarbiausias turtas gyvenime. Naujausi tyrimai rodo, jog man pavyko įveikti šį visą pasaulį sukausčiusį virusą. Man buvo taikytas pats moderniausias gydymas, naudojant žmogaus, jau pasveikusio nuo šio viruso, kraujo plazmą. Jeigu ne medikų priežiūra, nežinau, kaip man būtų baigęsi“, – pasakojo J. Sakalauskas.

Nepaisant nuolat viešai skelbiamos informacijos apie COVID-19 infekcijos plitimą bei kontrolę, vis dar atsiranda skeptikų, netikinčių šios ligos egzistavimu, skleidžiančių sąmyšį keliančius mitus. LNOBT vadovas J. Sakalauskas ragina nelikti abejingais ir teigia pats savo kailiu įsitikinęs, jog ši liga – tikresnė, nei gali atrodyti

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Norėčiau visiems ligos skeptikams pasakyti, jog esu gyvas liudininkas to, kad tai yra rimta liga, kurios negalima ignoruoti. Tai nėra paprastas gripas. Labai prašau, saugokim vieni kitus ir nepanikuokim. Šiai dienai jau daug aiškiau kaip apsaugoti savo aplinką, tad būkime sveiki savo požiūriu, savo kūnais, būkime budrūs sau ir kitiems“, – sakė J. Sakalauskas.

Apie visa tai – aktualijų laidoje „Karštai su tv3.lt” pirmadienį 19.30 val. per TV3! Laidą taip pat galite stebėti internete – tv3.lt ir per TV3 Play.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų