REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto apylinkės teisme iš esmės pradedama nagrinėti mirusio verslininko Raimondo Karpavičiaus palikto testamento užginčijimo civilinė byla.

Vilniaus miesto apylinkės teisme iš esmės pradedama nagrinėti mirusio verslininko Raimondo Karpavičiaus palikto testamento užginčijimo civilinė byla.

REKLAMA

Į teismą kreipėsi pirmoji verslininko žmona Audronė Karpavičienė ir jų bendras sūnus Rokas Karpis. Mat pagal keletą mėnesių prieš verslininko mirtį pakeistą testamentą, apie 100 mln. eurų vertės turtas lygiomis dalimis buvo padalytas antrajai verslininko žmonai Aistei Karpavičienei bei verslininko broliui Henrikui.

Pirmajai žmonai ir sūnui, verslininkas nepaliko nė cento. Vilniaus apylinkės teismas šio klausimo imasi iš peties. Nuo rugpjūčio 3 iki 6 dienos posėdžiai vyks kiekvieną dieną. Per pirmuosius keturis posėdžius ketinama apklausti apie 16 liudytojų.

Abi civilinio ieškinio pusės teisme pasisakys vėliau. R. Karpavičius mirė 2019 m. rugpjūčio 9-ąją, tačiau dėl šalyje vėliau paskelbto karantino posėdžiai buvo nukeliami.

REKLAMA
REKLAMA

Skirtingos pozicijos

Audronei Karpavičienei bei R. Karpiui atstovaujantis advokatas Arturas Jušinskis prieš posėdžių maratoną pabrėžė, kad šio civilinio ginčo objektas yra R. Karpavičiaus testamentas ir jo turinys:

REKLAMA

„Šiuo metu yra pritaikytos laikinos apsaugos priemonės. R. Karpio iniciatyva tas padaryta. Uždrausta paveldėtojams išduoti liudijimą dėl paveldėjimo teisės. Dabar bus nagrinėjama byla iš esmės. Apklausiami liudytojai, vertinami šalių pateikti įrodymai.

Pagal dabartinį testamentą visas turtas paliktas antrai sutuoktinei Aistei ir verslininko broliui lygiomis dalimis. O iš sūnaus atimta paveldėjimo teisė. Taip pat ir buvusiai žmonai nieko nepalikta.

Esmė, kad R. Karpavičiaus testamentas buvo pakeistas. O ankstesnio testamento turinio mes nežinome. Notaras nėra to paviešinęs. 2019 m. kovo 5 d. testamentas buvo pakeistas.“

REKLAMA
REKLAMA

Advokato R. Jušinskio ir jo atstovaujamųjų nuomone, remiantis medicininiais dokumentais ir išvadomis galima teigti, kad naujausia testamento versija buvo sudaryta pasinaudojant R. Karpavičiaus sunkia liga ir jo bejėgiškumu.

Antrąją verslininko žmoną Aistę atstovaujantis advokatas Kęstutis Švirinas nuo išsamesnių komentarų susilaikė:

„Pozicija yra paprasta. Aistė Karpavičienė nesutinka su R. Karpio ieškiniu ir savo poziciją išdėstys teisme. Dabar yra pritaikytas draudimas priimti palikimą.

Teisme bus įrodinėjamas fakto klausimas. Reikės įrodyti, ar verslininkas buvo sąmoningas ir suprato, kokį dokumentą pasirašo. Ar testamento sudarymo metu jis suvokė savo veiksmus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų