REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasara – atostogų metas, ne išimtis ir šalies vadovai bei politikai. Kol vieni planuoja ilsėtis Lietuvoje, dalis patrauks į kaimynines valstybes, o kiti nusprendė visą šiltąjį sezoną paskirti vien tik darbui.

Vasara – atostogų metas, ne išimtis ir šalies vadovai bei politikai. Kol vieni planuoja ilsėtis Lietuvoje, dalis patrauks į kaimynines valstybes, o kiti nusprendė visą šiltąjį sezoną paskirti vien tik darbui.

REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt nusprendė pasidomėti, kokie yra prezidento, premjero, Seimo pirmininko ir ministrų atostogų planai šią vasarą.

Penktadienį trijų savaičių atostogas pradėjo premjeras Saulius Skvernelis. Prezidento Gitano Nausėdos pasirašytame dekrete nurodoma, kad premjeras atostogaus nuo liepos 20 iki rugpjūčio 7 dienos. Liepos 17 dieną, penktadienį prieš atostogas, jam taip pat suteikiama papildoma poilsio diena, tėvadienis. S. Skvernelis anksčiau yra sakęs, kad vasarą planuoja ilsėtis Lietuvoje.

Papildomą poilsio dieną S. Skvernelis yra suplanavęs ir rugpjūčio 28 dieną. Per atostogas premjerą pavaduos finansų ministras Vilus Šapoka ir energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

S. Skvernelį atostogų išleidęs prezidentas G. Nausėda vasarą ilsėtis neplanuoja, tą naujienų portalui tv3.lt patvirtino prezidentūros atstovai.

Visgi, šalies vadovas nepraleidžia progos atitrūkti nuo darbų. Kaip rašėme anksčiau, praėjusį savaitgalį prezidentas po Lietuvą keliavo baidarėmis ir aplankė Krekenavos regioninį parką.

REKLAMA

„Tai nebuvo oficialus vizitas, apie jį sužinojome prieš pat atvykstant prezidentui. Pirmiausia atvyko apsauga, o po to ir pats G. Nausėda. Kartu su juo buvo žmona Diana ir draugų kompanija. Šalies vadovas apsilankė pavėsinėje, o po to regioninio parko lankytojų centre apžiūrėjo ekspoziciją“, – pasakojo Krekenavos regioninio parko direktorė Alma Kavaliauskienė.

G. Nausėda pasirašė Krekenavos regioninio parko svečių knygoje.

„Kadangi manęs nebuvo, savaitgaliais parko administracija nedirba, tik iš specialistės pasakojimo supratau, kad parke apsilankė Lietuvos prezidentas G. Nausėda ir draugų kompanija. Apžiūrėjęs Lankytojų centro ekspoziciją, prezidentas paliko įrašą svečių knygoje, o vėliau kelionę tęsė baidarėmis“, – sakė A. Kavaliauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Ypatingų atostogų planų neturi ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. Jo atstovas spaudai Paulius Žeimys naujienų portalui tv3.lt pasakojo, V. Pranckietis šią vasarą konkretaus laiko atostogoms nėra numatęs, bet, kai pavyksta, jis stengiasi planuoti laiką poilsiui savaitgaliais.

„Laisvu laiku Seimo pirmininką dažniausiai galima rasti savo namų sode, kurį jis prižiūri nuolat. Artimiausiuose kelionių planuose jis yra numatęs aplankyti Zarasų apylinkes ir ten gyvenančius šeimos narius bei bičiulius. Kol kas kitų suplanuotų krypčių kelionėms jis dar neturi, bet neabejoja, kad savo laisvą laiką jis leis Lietuvoje“, – sakė P. Žeimys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vieni atostogaus mėnesį, kiti nesiilsės išvis

Ministrų atostogų planai skiriasi kardinaliai. Vieni poilsiui skirs savaitę, dalis – visą mėnesį, o dar kiti nusprendė visą vasarą paskirti darbui. Daugelis ministrų ilsėtis nusprendė gimtinėje.

„Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius šiemet renkasi atostogas Lietuvoje. Praėjusią savaitę ministras kelias dienas atostogavo, o likusias atostogas rugpjūčio mėnesį taip pat leis Lietuvoje. Ministras teigia, kad Lietuvoje yra be galo daug gražių vietų ir kampelių, kuriuos verta aplankyti, o šie metai dėl koronaviruso grėsmės kaip tik skatina pasilikti Lietuvoje ir atrasti naujų, dar nematytų vietų“, – teigė J. Narkevičiaus atstovė Aldona Violeta Grinienė.

REKLAMA

Atostogauti Lietuvoje ketina ir kiti ministrai: energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas (liepos 20–24 dienomis), finansų ministras Vilius Šapoka, švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius (liepos 20–31 d.), užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius (nuo liepos 27 d. iki Žolinių).

Neseniai ekonomikos ir inovacijų ministru paskirtas Rimantas Sinkevičius planuoja traukti į pajūrį. Naujienų portalui tv3.lt jis pasakojo, kad dar prieš karantiną užsisakė atostogų vietą Karklėje, kur planuoja praleisti laiką su šeima.

„Jei išleis premjeras, tokį prašymą teiksiu, nuo liepos 27 iki 30 dienos, kelioms dienoms norėčiau realizuoti, ką esu užsisakęs“, – sakė R. Sinkevičius.

REKLAMA

Paskutinę liepos ir pirmą rugpjūčio savaitę ilsėsis vidaus reikalų ministrė Rita Tamašūnienė. Kaip naujienų portalui tv3.lt pasakojo jos atstovė Božena Zaborovska-Zdanovič, ministrė kol kas neturi konkrečių planų, kur praleis atostogas, bet tikėtina, kad ilsėsis Lietuvoje.

Atostogauti jau pradėjo socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis. Jis atostogauja nuo liepos 9 d. iki rugpjūčio 7 d. Atostogas su šeima L. Kukuraitis leidžia Lietuvoje.

Žemės ūkio ministras Andrius Palionis atostogauti taip pat planuoja Lietuvoje. Ministras poilsiaus liepos 20–24 d. bei prieš pat Seimo rinkimus – rugsėjo 14 d. – spalio 9 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atostogas Lietuvoje praleis ir krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis, ministerijos atstovai informavo, kad dalį atostogų R. Karoblis praleis pratybose, nes yra šaulys.

Pratyboms dalį savo poilsio dienų paskirs ir kitas ministras-šaulys Aurelijus Veryga.

„Ministras Aurelijus Veryga atostogauja nuo kitos savaitės. Didžiąją laiko dalį jis leis Lietuvoje, pavyzdžiui, suplanuotas laikas su šauliais, kuriems ministras priklauso. Dalis atostogų su šeima – Latvijos pajūryje“, – naujienų portalui tv3.lt ministro atostogų planus atskleidė jo patarėja Lina Bušinskaitė.

Ties Lietuva apsistoti neketina ir kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas, kuris ministerijos atstovų teigimu, keliaus po Baltijos šalis.

Du ministrų kabineto nariai šią vasarą nusprendė neatostogauti. Tai aplinkos ministras Kęstutis Mažeika ir teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų