REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasvalio rajone, Pušaloto miestelyje, kondicionierių meistro garaže netikėtai sprogęs kliento automobilis visiškai sunaikino patalpas. Pelenais virtęs garažas tik per plauką kapo duobe nevirto trisdešimtmečiam pasvaliečiui, trijų mažamečių tėvui.

Pasvalio rajone, Pušaloto miestelyje, kondicionierių meistro garaže netikėtai sprogęs kliento automobilis visiškai sunaikino patalpas. Pelenais virtęs garažas tik per plauką kapo duobe nevirto trisdešimtmečiam pasvaliečiui, trijų mažamečių tėvui.

REKLAMA

Prieš pat sprogimą ir gaisrą kliento atvarytą automobilį meistras trumpam paliko atvėsti.

Per gaisrą pelenais virto vos 10 metų senumo „Opel Insignia“, taip pat visiškai supleškėjo garažas šalia daugiabučių.

Kaip pasakoja susikrimtęs meistras, gaisras garaže kilo akimirksniu, net nespėjus sutvarkyti ir užpildyti kondicionavimo sistemos. Staiga nugriaudėjo sprogimas ir pasipylė liepsnos.

„Dirbti buvo neįmanoma, net prie variklio prisiliesti karšta lauke. Palikau 10 minučių išėjęs į lauką, išjungiau šviesas, viską. Išgirdau sprogimus ir atėjau, viskas, mašina jau degė“, – kalbėjo meistras Nerijus Baliūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak pasvaliečio, klientas tvarkyti automobilį atvarė iš Panevėžio. Pelenais virtęs garažas tik per plauką kapo duobe nevirto ir pačiam trisdešimtmečiam meistrui, mat prieš pat sprogimą kliento automobilį jis trumpam paliko atvėsti.

REKLAMA

„Gal ant apsaugos kažkas buvo, net sunku pasakyt, sakau, net nebuvau pradėjęs dirbti, tik atsidariau kapotą, kad ji praauštų, ir viskas. Pasisekė, antrą gimtadienį turiu. – Išgąsdinai artimuosius turbūt? – Ne, tai čia visi subėgo, aišku, išsigando, galvojo, kad aš garaže, bet aš pats atbėgau iš sesers“, – teigė meistras.

Garažuose staiga kilęs gaisras išgąsdino ir šalia esančių daugiabučių gyventojus. Žmonės labiausiai gaili darbštaus kaimyno, mat 31-erių meistras augina tris mažus vaikus.

„Tai būtų susprogęs. Bet gi ir vaikai maži jo ir viską. Nuostoliai didžiuliai, nuostoliai, kiek turėjo įrankių, gi viskas supleškėjo. Gi kokios kainos.“

REKLAMA
REKLAMA

„Baisu, aišku. Aišku, kaitra daug ką padaro.“

„Žiūrėjo žmonės išėję ir mašinų buvo privažiavę, ir gaisrinė mačiau važiavo. Bet nėjau nelaimės žiūrėt. Kad jis nenukentėjo pats, tai visa laimė. Ir jo gaila, ir šeimos gaila.“

Tirti gaisro aplinkybių ėmėsi Pasvalio tyrėjai. Pirminė gaisrų eksperto išvada, kad ugnis įsižiebė nuo mašinos.

„Čia ne nuo freono, čia elektros skyriuj kažkas buvo, nes ir matosi mašina pradėjusi degti prieky – kapotas sudegęs, visi priekiai, radiatoriai. Bamperiai ištirpę garaže“, – tvirtino meistras. N. Baliūnas.

„Labiausiai tikėtina pagal pirminę apžiūrą, kad tai galėjo būti techninis gedimas. Variklio skyriuje renkasi tepalų, yra dulkių. Yra didesnė tikimybė nuo karščio kažkas (galėjo – red. past.) užsidegti. Automobilis kitą sykį būna ne pirmos jaunystės. Bloga elektros instaliacija. Kaip minėjau, tepalų, kuro nutekėjimai“, – aiškino gaisrų tyrėjas Marius Kaulinskas.

Nukentėjęs kliento automobilis draustas, tik garažai ne. Per gaisrą nesmarkiai apgadintas liko dar vienas automobilis – ant jo nuo degančio stogo apvarvėjo išsilydžiusi bituminė danga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų