REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio teismas pirmadienį po priverstinės pertraukos toliau nagrinėjo buvusios teisėjos ir Seimo narės Neringos Venckienės bylą.

Panevėžio teismas pirmadienį po priverstinės pertraukos toliau nagrinėjo buvusios teisėjos ir Seimo narės Neringos Venckienės bylą.

REKLAMA

Prieš posėdį teismo prieigose stovėjo saujelė N. Venckienės palaikytojų ir trys policijos ekipažai. Pati N. Venckienė prieš posėdį kalbėti su žurnalistais nepanoro.

Į posėdžių salę pašaliniai asmenys nebuvo įleisti. Dar byla nepradėta nagrinėti iš esmės, nes buvo pateikta skundų ir prašymų, o paskutinį kartą bylos nagrinėjimas vyko kovo 3-ąją.

Prie jau pateiktų skundų, šį pirmadienį N. Venckienė pridėjo dar vieną. Ji paprašė bylą nutraukti, nes jai pateiktiems pagrindiniams kaltinimams yra suėjęs senaties terminas.

Teisėjai nusprendė pasitarti dėl šio prašymo.

Papildyta 9.42 val.

Po keletą minučių užtrukusio pasitarimo nuspręsta, kad nėra pagrindo nutraukti bylą. Anot teismo, senaties terminas skaičiuojasi tada, kai asmuo nesislepia, o N. Venckienė pabėgo į JAV jau žinodama, kad yra patraukta įtariamąja baudžiamojoje byloje.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas pabrėžė, kad N. Venckienė išvyko iš Lietuvos vengdama atsakomybės. Todėl byla su jai pateiktais kaltinimais gali būti nagrinėjama toliau.

Papildyta 10.25 val.

Teismui paskelbus trumpą pertrauką, N. Venckienė susirinkusiems žurnalistams pateikė itin trumpą komentarą. Ji dar kartą pabrėžė, kad nemušė Laimutės Stankūnaitės ir viskas yra užfiksuota vaizdo įrašuose.

REKLAMA

Daugiau komentuoti situacijos N. Venckienė nepanoro.

Papildyta 12.15 val.

Panevėžio apygardos teismo atstovė Jolita Gudelienė pasakojo, kad šiandien teismas priėmė nukentėjusiųjų civilinius ieškinius, taip pat pasisakė dėl kaltinamojo akto, dėl kurio teisėtumo abejojo N. Venckienės advokatas. Vis dėlto, teismas pasisakė, kad kaltinamasis aktas surašytas tinkamai.

„Šiandien prasidėjo bylos nagrinėjimas iš esmės. Teismas paklausė kaltinamosios N. Venckienės, ar ji pripažįsta kaltę. Ji kaltės nepripažino. Taip pat N. Venckienė parodymus duos tada, kai bus apklausti visi liudytojai byloje“, – pasakojo J. Gudelienė.

REKLAMA
REKLAMA

Per šios dienos posėdį apklaustas policijos pareigūnas, kuris dalyvavo perduodant mergaitę motinai. Kitas posėdis numatytas birželio 8 d.

Pagrindinė įvykių dalyvė

Primename, kad N. Venckienei pateikti kaltinimai dėl teismo sprendimo nevykdymo, pasipriešinimo policijos pareigūnui, trukdymo antstoliui ir sudavimo į veidą Laimutei Stankūnaitei.

Ji kaltinimus neigia ir vadina politiškai motyvuotais.

Kovą prasidėjęs bylos nagrinėjimas vėliau sustojo dėl šalyje paskelbto karantino. Pirmadienį žurnalistai bylos nagrinėjimą gali stebėti atskiroje posėdžių salėje nuotoliniu būdu. Pačiame posėdyje dalyvauja tik teismo šaukiami asmenys.

N. Venckienė buvo viena iš svarbiausių vadinamųjų Garliavos įvykių veikėjų. 

2009 metų spalio 5 dieną Kaune nušautas į darbą vykęs teisėjas Jonas Furmanavičius. Tą pačią dieną prie namų nužudyta L. Stankūnaitės sesuo Violeta Naruševičienė. Prokurorai nustatė, kad žmogžudystes galbūt įvykdė garliaviškis Drąsius Kedys, N. Venckienės brolis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Kedys kaltino V. Naruševičienę leidus tvirkinti jo ir L. Stankūnaitės mažametę dukrą bei šios pusseserę, V. Naruševičienės mažametę dukrą. J. Furmanavičių ir Andrių Ūsą kaunietis kaltino pedofilija. Visi teismai A. Ūsą išteisino.

Po žudynių besislapsčiusio D. Kedžio kūnas rastas 2010 metų balandį prie Kauno marių. Vėliau negyvas rastas ir A. Ūsas. Teisėsauga teigia, kad jie mirė nesmurtine mirtimi.

N. Venckienė ilgą laiką globojo dukterėčią, nevykdė teismų sprendimų atiduoti ją motinai L. Stankūnaitei. Mergaitė iš tetos namų Garliavoje paimta įsikišus pareigūnams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų