REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skvernelis: yra galimybė, kad karantinas bus nutrauktas

Papildyta

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad nėra aišku, ar po gegužės 31 d. karantinas bus atšauktas. Vyriausybės vadovo teigimu, bus atsižvelgiama į epidemiologinę situaciją ir, jei ji leis, bus palikta tik ekstremali padėtis.

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad nėra aišku, ar po gegužės 31 d. karantinas bus atšauktas. Vyriausybės vadovo teigimu, bus atsižvelgiama į epidemiologinę situaciją ir, jei ji leis, bus palikta tik ekstremali padėtis.

REKLAMA

„Mes analizuojame. Dar daug laiko iki birželio 1 d. Žiūrėsime, kokie bus siūlymai dėl epidemiologinės situacijos, kokie bus siūlymai specialistų. Tai nėra politiniai sprendimai. Tiksliau, kaip aš ne kartą minėjau, ekspertų išvadomis grįsti priimti politiniai sprendimai“, – antradienį Seime žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Karantinas bus nutrauktas arba švelnės

Pasak jo, jei valdžia turės galimybę užtikrinti visuomenės saugumą be karantino režimo, jis bus nutrauktas ir šalyje liks galioti tik ekstremali situacija.

S. Skvernelio teigimu, jei karantinas ir nebus atšauktas, svarstoma švelninti jo sąlygas. Premjero tvirtinimu, vasarą gali būti leista organizuoti masinius renginius, o jų organizatoriai netrukus turėtų gauti grafiką, nuo kada ir su kokiu kiekiu žiūrovų koncertai ir spektakliai galėtų vykti.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau, premjero nuomone, jei yra galimybė, net ir atšaukus karantiną, dirbantieji iš namų turėtų juose likti.

„Kas organizuoja darbą nuotoliniu būdu, bekontaktį, jį reikėtų tęsti. Tokias galimybes palikti. Tie du mėnesiai parodė, kad labai produktyviai ir efektyviai galima dirbti taikant bekontaktinį darbo metodą. Aš pasisakau ir dėl valstybės institucijų, taip pat prašom verslo tokias galimybes susidaryti“, – sakė premjeras.

REKLAMA

Karantinas Lietuvoje įsigaliojo nuo kovo 16 d. Šiuo metu jis pratęstas iki gegužės 31 d.

Elektroninis balsavimas – ne per šiuos rinkimus

Valstiečių koalicijos partneriai socialdarbiečiai Seimui pateikė įstatymo projektą dėl elektroninio balsavimo įteisinimo. Premjeras teigia, kad ši idėja svarstoma, bet tikrai nebus spėta jos įgyvendinti iki artėjančių Seimo rinkimų rudenį.

„Mes daugelį metų kalbame, dabar projektas pateiktas pakankamai kokybiškas, bus greičiausiai prašoma Vyriausybės išvados, diskutuosime sus specialistais. Manau, kad tai tikrai galėtų būti, bet nemanau, kad iki šių rinkimų suspėsime tai padaryti“, – antradienį žurnalistams Seime sakė S. Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA

„Matyt, reikia labai aiškiai pasakyt, kad turime orientuotis į tradicinius mūsų  Konstitucijoje nurodytus rinkimu būdus ir tą mes darysime, apsaugant žmones“, – pažymėjo premjeras.

Tuo tarpu dėl elektroninio balsavimo įteisinimo, pasak Vyriausybės vadovo, „reikia tuos žingsnius žengti laikantis pagrindinio principo, kad tai būtų saugu“.

Naujas ekonomikos gelbėjimo planas

Premjeras taip pat teigė, kad 6,3 mlrd. eurų vertės investicijos į Lietuvos ekonomiką per pusantrų metų padės jai atsigauti ir suteiks naują impulsą.

„Pusantrų metų planas, kuris papildo trumpalaikes priemones, turėtų mums padėti atsigauti ir išnaudoti tą potencialą, kuris šitoje krizėje susidarė, o potencialas yra labai matome ir galimybės labai didelės“, – tvirtino S. Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, planas labiausiai orientuotas į aukštą pridėtinę vertę kuriančias technologijas bei žmogiškojo potencialo didinimą. 

„Mūsų dabar iššūkis per pusantrų metų padaryti žingsnius, kad galėtume suteikti naują impulsą mūsų ekonomikai, pirmiausiai kalbant apie naujas, aukštą pridėtinę ilgalaikę vertę kuriančias technologijas, nuo gyvybės mokslų pagrindinių dalykų iki žmogiškojo potencialo didinimo arba brandinimo, kas susiję su mūsų gebėjimais, kompetencijos didinimu, perkvalifikavimu, reikalingu kompetencijų įgijimu“, – sakė S. Skvernelis. 

Anot jo, planas bus pateiktas svarstyti socialiniams partneriams, vėliau bus grąžintas į Vyriausybę.

REKLAMA

Naujajame plane investicijoms skirti numatyta 1,8 mlrd. eurų daugiau, nei planuota anksčiau. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų