REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Muitinės kriminalinė tarnyba sulaikė 1,2 mln. eurų vertės kontrabandinių cigarečių krovinį.

Muitinės kriminalinė tarnyba sulaikė 1,2 mln. eurų vertės kontrabandinių cigarečių krovinį.

REKLAMA

Kaip ketvirtadienį pranešė tarnyba, pirmadienį ties Kalvarijos pasienio kontrolės punktu apie 21 val. vakaro pareigūnai patikrinimui sustabdė Lenkijos piliečio M. P. vairuojamą krovininį vilkiką „Man“ ir jį lydėjusį lengvąjį automobilį „VW Passat“ su dviem Lietuvos piliečiais.

Pasak muitininkų, šie Vilkaviškio gyventojai N. J. ir A. Ž. muitinės pareigūnams gerai žinomi dėl ankstesnių mėginimų gabenti kontrabandą.

Nors „Man“ vairuotojas deklaravo į Lenkiją vežantis porolono krovinį, detaliai patikrinus paaiškėjo, kad porolono plokštės tebuvo maskuotė didelei cigarečių kontrabandai.

Iš viso vilkike aptikta daugiau nei 331 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Fest“ ir „Minsk 5 Superslims“. Bendra nelegalių rūkalų vertė kartu su privalomais sumokėti mokesčiais – 1, 2 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Muitinės kriminalinėje tarnyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Abiems Lietuvos piliečiams buvo skirta kardomoji priemonė – piniginis užstatas.

REKLAMA

Muitinės kriminalistai įtaria, jog šie asmenys bendrai veikė gabenant kontrabandą: žvalgė kelią ir saugojo nelegalų krovinį.

Lenkijos pilietis buvo sulaikytas dviem paroms, trečiadienį Kauno apylinkės teismo sprendimu jis buvo suimtas trims mėnesiams.

Per tris šių metų mėnesius Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai jau sulaikė 6, 56 mln. pakelių cigarečių kontrabandos ir jau viršijo visą 2018 m. sulaikytų nelegalių cigarečių (6,1 mln. pakelių) kiekį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų