REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis teigia neprieštaraujantis siūlymui viešinti medžioklės lapus.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis teigia neprieštaraujantis siūlymui viešinti medžioklės lapus.

REKLAMA

„Dalyvauja tose medžioklėse, kaip suprantu, ne tik valdžios ar politikų atstovai, yra žmonės, kurie nenori būt identifikuojami. Galima tą daryt, aš nematau problemos, ypač iškilus tokiems atvejams, kai kažkokios spekuliacijos vyksta“, – žurnalistams trečiadienį sakė premjeras.

„Pasakyti, kas tokio, kad dalyvavo kažkas dar. Vis tiek tą neteisėtą veiksmą padarė vienas konkretus medžiotojas, jis ir atsakingas, o visi kiti, kurie dalyvavo medžioklėje, nėra kalti ar atsakingi“, – teigė jis.

Kita vertus, Vyriausybės vadovas svarstė, kad tuomet savo laisvalaikį turėtų deklaruoti ir ne tik medžiotojai.

„Bet tada mes prieisime ir prie to platesnio fono arba segmento, kad jeigu kažkur kažkas nueina į Operos ir baleto teatro premjerą, tai turbūt reikia irgi deklaruoti, kas ten kartu dalyvavo, nes tai irgi laisvalaikio leidimo forma“, – tvirtino S. Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA

Sausio pradžioje Utenos tarybos narys, valstietis Jonas Slapšinskas medžioklėje nušovė stumbro patelę, po to žiniasklaidoje buvo svarstymų, kad medžioklėje galėjo dalyvauti verslo bei politikos atstovai.

REKLAMA

Portalas lrytas.lt antradienį rašė, kad kreipėsi Valstybinių miškų urėdiją ir prašė medžioklės dalyvių sąrašo, tačiau atsakyta, jog komercinėje medžioklėje dalyvavusiųjų duomenys nėra vieši. 

Premjeras S. Skvernelis teigė, kad, jo žiniomis, medžioklėje, per kurią nušauta stumbro patelė, nedalyvavo nei Vyriausybės nariai, nei darbuotojai.

„Aš kiek žinau, kad ne, bet neklausinėjau visų Vyriausybės darbuotojų ir ministrų, paklausiau, ar dalyvavo, ar ne, tai nedalyvavo niekas. Nėra daug medžiotojų“, – tvirtino Vyriausybės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis teigė, kad jeigu medžioklėje dalyvavo politikai, jie galėtų pasakyti patys.

Stumbro patelė sumedžiota sausio 2 dieną Valstybinių miškų urėdijai priklausančiame Krekenavos-Naujamiesčio profesionalios medžioklės ploto vienete varyminės medžioklės metu.

Už sumedžiotą gyvūną aplinkosaugininkai Utenos politikui J. Slapšinskui skyrė 12,2 tūkst. eurų. Politikas ją nedelsiant sumokėjo.

Vyras teigė, kad stumbro patelę nušovė sumaišęs ją su šernu.

Kaip BNS informavo Aplinkos apsaugos departamentas, politiko blaivumas nebuvo tikrintas.

„Medžiotojo blaivumas tikrinamas tada, kai kyla pagrįstų įtarimų, jog asmuo gali būti neblaivus. Tokiu atveju į įvykio vietą kviečiami policijos pareigūnai. Šiuo atveju jokių požymių, jog J. Slapšinskas buvo neblaivus, nenustatyta“, – sakė departamento atstovė Ieva Krikštopaitytė.

Stumbras yra įtrauktas į Lietuvos saugomų gyvūnų, augalų ir grybų rūšių sąrašą kaip saugomas žinduolis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų