REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį už itin žiaurų paauglės nužudymą jaunuoliui skyrė 20 metų laisvės atėmimo bausmę.

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį už itin žiaurų paauglės nužudymą jaunuoliui skyrė 20 metų laisvės atėmimo bausmę.

REKLAMA

Kitiems dviem byloje kaltintiems asmenims skirtos švelnesnės bausmės, BNS penktadienį informavo teismas.

Pavelui Volodko už fizinio skausmo sukėlimą, bejėgiškos būklės žmogaus nužudymą kankinant ir siekiant nuslėpti kitus nusikaltimus skirta 20 metų laisvės atėmimo bausmė.

Mariui Blaževičiui už grasinimą nužudyti ir nepranešimą apie nusikaltimą skirta dvejų metų ir devynerių mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Julijai Samoilenko teismas už fizinio skausmo sukėlimą, grasinimą nužudyti bei nepranešimą apie nusikaltimą skyrė metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant dvejiems metams. Moteris įpareigota neišvykti už gyvenamosios vietos miesto ribų be nuteistosios priežiūrą vykdančios institucijos leidimo, tęsti darbą bei auklėti ir prižiūrėti savo nepilnamečius vaikus, rūpintis jų sveikata, išlaikyti juos.

Teismas taip pat priteisė byloje nukentėjusiąja pripažintai moteriai 20 tūkst. eurų neturtinės ir beveik 1,9 tūkst. eurų turtinės žalos atlyginimo iš P. Volodko.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat tenkintas civilinio ieškovo „SOS Vaikų kaimų Lietuvoje draugija“ 1,8 tūkst. eurų turtinis ieškinys, jį taip pat turės atlyginti P. Volodko.

REKLAMA

Iš kitų nuteistųjų priteista po kelis šimtus eurų neturtinės žalos nukentėjusiajai.

Globos namuose gyvenusi septyniolikmetė nužudyta pernai sausio 22-osios naktį.

Jos palaikai rasti po dviejų savaičių paieškos.

Vasarį sulaikyti trys įtariamieji: 1997 gimęs P. Volodko, 1998 metais gimęs M. Blaževičius ir jo bendraamžė J. Samoilenko.

Bylos duomenimis, dieną prieš nužudymą kaltinamieji nužudytąją pasikvietė į Naujoje Vilnioje esantį butą, kur gyveno P. Volodko, jame svečiavosi kiti du nuteistieji.

REKLAMA
REKLAMA

Kompanija bute bendravo, vartojo alkoholinius gėrimus. Būdama apsvaigusi nuo alkoholio, trijulė pradėjo tyčiotis iš septyniolikmetės, ją mušti, žaloti, grasino sunkiai sutrikdyti sveikatą ir nužudyti.

Vėliau svečiai nuėjo miegoti, o P. Volodko naktį pakvietė septyniolikmetę pasivaikščioti. Kaltinamasis nuvedė merginą prie netoli namų esančio tiltelio per Vilnios upę ir ją itin žiauriai nužudė. 

Rytą jis apie nužudymą papasakojo kitiems kaltinamiesiems, tačiau šie į teisėsaugą nesikreipė. 

Jaunuoliai policijai buvo žinomi, anksčiau teisti už vagystes, sveikatos sutrikdymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų