REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos teismas nusprendė, kad buvusi teisėja ir Seimo narė Neringa Venckienė jai iškeltos bylos eigą gali stebėti būdama laisvėje. Tačiau už tai teko ne tik sumokėti 10 tūkst. eurų užstatą, bet ir užsisegti apykoję.

Vilniaus apygardos teismas nusprendė, kad buvusi teisėja ir Seimo narė Neringa Venckienė jai iškeltos bylos eigą gali stebėti būdama laisvėje. Tačiau už tai teko ne tik sumokėti 10 tūkst. eurų užstatą, bet ir užsisegti apykoję.

REKLAMA

Be to, N. Venckienė buvo įpareigota nenutolti nuo namų Garliavoje daugiau kaip 500 metrų. Būtent ši aplinkybė šiuo metu yra didžiausias galvos skausmas tiek pačiai N. Venckienei, tiek jos advokatei Sonatai Žukauskienei.

Skųsis prokurorams

Neseniai prokurorai pratęsė terminą iki gruodžio 21 d., kad visos bylos šalys galėtų susipažinti su ikiteisminio tyrimo metu surinkta medžiaga. Bet netrukus prokurorams teks spręsti dar vieną papildomą prašymą.

„Nors suėmimas ir panaikintas, bet tuo pačiu N. Venckienės laisvė buvo itin griežtai apribota. Leista tik 500 metrų nutolti nuo gyvenamosios vietos. Kaip tuos 500 metrų tiksliai pamatuoti? Dabar ji nei į parduotuvę, nei į gydymo įstaigą, niekur negali nueiti. Visur turi siųsti savo senyvo amžiaus mamą“, – piktinosi S. Žukauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Advokatė patvirtino, kad bus teikiamas prašymas dėl laisvės apribojimo sąlygų pakeitimo: „Šį klausimą jau spręs ne teismas, o prokurorai, tad sunku pasakyti, koks bus jų sprendimas. Šiuo atveju užtektų sąlygos būti vakare namuose. Juk su apykoje vis tiek yra matomas kiekvienas žmogaus žingsnis.

REKLAMA

Prašysime įpareigoti N. Venckienę būti namuose nuo 22 val. vakaro iki 6 val. ryto. Arba bent jau padidinti jos judėjimo teritoriją. Ji nori darbo ieškotis, bet negali to daryti, nes yra itin griežtai suvaržyta. Iki šiol per advokatės praktiką dar neteko susidurti su atveju, kai asmeniui leidžiama nuo namų nutoli vos 500 metrų.“

S. Žukauskienė patvirtino, kad šiuo metu vyksta susipažinimas su bylos medžiaga: „Kol kas dar su visa medžiaga nesusipažinau, tad negaliu nieko pasakyti. Vėliau spręsime – reikia ar nereikia papildomų prašymų. Dabar sunku pasakyti.“

REKLAMA
REKLAMA

Paleido už užstatą

Naujienų portalas tv3.lt praėjusią savaitę rašė, kad Vilniaus apygardos teismas nutarė paleisti N. Venckienę iš Kauno tardymo izoliatoriaus ir skirti švelnesnes kardomąsias priemones.

Moters paleidimo sąlygos: apykojė ir 10 tūkst. eurų užstatas, paimti dokumentai.  Pranešama, kad vos sužinoję apie dukters paleidimą, jos tėvai nuskubėjo į banką sumokėti užstato.

Jos gyvenamoji vieta teismo nustatyta kartu su tėvais, teisėjas Audrius Cininas patvirtino, kad N. Venckienė nuo šiol gyvens Garliavoje. 

Primename, kad Kauno apylinkės teismas prieš pusantros savaitės leido suimti N. Venckienę dviem mėnesiams, motyvuojant tuo, kad ji gali bėgti ir slėptis. Buvusi teisėja ir parlamentarė N. Venckienė į šalį iš JAV pargabenta pirmoje lapkričio pusėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jai pareikšti įtarimai dėl teismo sprendimo nevykdymo, pasipriešinimo policijos pareigūnui, trukdymo antstoliui ir sudavimo į veidą Laimutei Stankūnaitei. 

N. Venckienė įtarimus neigia ir vadina juos politiškai motyvuotais. Buvusi teisėja ir politikė iš Lietuvos į JAV išvyko 2013 metais. Tais metais Seimas panaikino jos teisinę neliečiamybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų