REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nusikaltimas, kokio Kauno policijai dar neteko narplioti. Per porą savaičių apsišaukėliai autoserviso darbuotojai pavogė ir pardavė pas juos remontuoti atvežtus trijų kauniečių automobilius. Klientus prisiviliodavo „Facebooke“, remontui siūlydami dideles nuolaidas.

Nusikaltimas, kokio Kauno policijai dar neteko narplioti. Per porą savaičių apsišaukėliai autoserviso darbuotojai pavogė ir pardavė pas juos remontuoti atvežtus trijų kauniečių automobilius. Klientus prisiviliodavo „Facebooke“, remontui siūlydami dideles nuolaidas.

REKLAMA

Kauniečiai savo automobilius remontuoti vežė į nuo Raudondvario plento aiškiai matomą autoservisą. O kaip paaiškėjo vėliau, pateko į gudrių apgavikų pinkles ir prarado savo mašinas. Pirmąja auka tapo BMW savininkas.

„Žmogus pridavė savo transporto priemonę su tikslu ją suremontuoti. Ir jam trūko tik kai kurios detalės, jis pradėjo internetu ieškoti ir taip benaršydamas pamatė savo automobilio nuotraukas“, – sako Nusikaltimų nuosavybei valdybos viršininkas Aleksej Gubenko. 

Tokio nusikaltimo pareigūnai sako iki šiol dar netyrę. Žmonės susiviliodavo internete, įvairiose skelbimų svetainėse, masiškai reklamuotomis paslaugomis ir siūlomomis iki 50 procentų nuolaidomis. Pareigūnams intensyviai ieškant nusikaltėlių, skelbimuose nurodyti telefonai išjungti.

REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad gudriai sukurptą planą nusikaltėliai Vilijampolėje rezgė vos pora savaičių. Jų taikinu tapo maždaug 4-6 tūkstančių eurų vertės automobiliai.

REKLAMA

Iš viso nukentėjo trys asmenys – šio nelegalaus serviso atstovai taip pradangino „Audi", o dar iš vieno BMW dingo viduje buvę daiktai.

„Asmenys atvykdavo į servisą atsiimti ir pamatydavo, kad servisas neveikia, asmuo su kuriuo prieš tai kalbėjo, nepakelia ragelio, nebendrauja, buvo atvejų, kad pareigūnai, suradę priemones, identifikavo jas ir pranešė savininkams, įtardami, kad jie tapo aukomis“, – pasakoja A. Gubenko. 

Nusikaltėliai šią vietą greičiausiai pasirinko neatsitiktinai. Kaip aiškėja, čia anksčiau gerus pusantrų metų išties automobilius remontavo ukrainiečiai, ši didžiulė serviso iškaba likusi dar nuo jų. Vagys ir pasinaudojo tuo, kaip priedanga.

REKLAMA
REKLAMA

„Iškaba prieš metus kokius atsirado, dirbo ukrainiečiai, bet rugsėjį jie baigė savo veiklą. Tai jie būtų ir patys pasikabinę dėl tokių pinigų, tentą galima padaryt“, – teigia parduotuvės atstovas Remigijus.

Kaip pasakoja gretimų įmonių atstovai, jau nuo rugsėjo nieks nepastebėjo čia jokios intensyvios veiklos. Kad šiose patalpose vykdyti nusikaltimai, suprato, kai čia suvažiavo pareigūnai ir nukentėjusieji.

„Nei kad ten judėjimas būtų, nei dar kažką, nieko nemačiau. Mačiau, kada širšalas prasidėjo, visi suvažiavo, tada matėsi, kad stovėjo kažkokios prabangesnės.“

Veikla ten ir nevyko, tik imitacija. Policininkai stebisi žmonių patiklumu, esą, ieškodami pigesnio remonto, jie ir įkliuvo į gudrias pinkles. Nors kai kuriems užkliuvo serviso atstovų išvaizda, šie vaikštinėjo su akiniais nuo saulės ir tikrai nepriminė automechanikų – žmonės manė, kad tai serviso vadybininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sukėlė įtarimą lengvą, kaip čia atrodo tie darbuotojai, kaip čia tas servisas atrodo, bet ne ant tiek, kad negalėtų palikti transporto priemonės, nes kalbėjo įtikinamai. Paliko raktelius, transporto priemonės nebuvo apžiūrėtos tuo metu, užsakymo lapai nebuvo užpildyti ir tiesiog be jokio dokumento palikta transporto priemonė. Ramia sąžine žmonės išvyko ir paskui sužinojo, kad jų mašinos yra pavogtos“, – kalbėjo A. Gubenko.

Policijos pareigūnai mano, kad nukentėjusių gali būti ir daugiau, jų prašoma atsiliepti. O štai nusikaltėliams už tokią nelegalią veiklą gresia iki 6 metų nelaisvės.

Daugiau naujienų stebėkite TV3 žiniose:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų