REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį visuomenę apskriejo liūdna žinia – mirė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Medicinos fakulteto 5 kurso studentė. 

Trečiadienį visuomenę apskriejo liūdna žinia – mirė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Medicinos fakulteto 5 kurso studentė. 

REKLAMA

Žinią portalui patvirtinęs LSMU Rinkodaros ir komunikacijos tarybos vadovas Dainoras Lukas sakė, kad kol kas mirties priežastis nėra žinoma.

„Viena medicinos fakulteto 5 kurso studentė yra mirusi, tačiau nesame tikri dėl jos mirties priežasties. Kai turėsime kokių daugiau duomenų iš policijos ar mirusiosios artimųjų, tada galėsime pateikti daugiau informacijos", – aiškino jis. 

Anksčiau universitetas savo „Facebook“ paskyroje pranešė, kad mergina galėjusi nusižudyti. Jame rašoma, kad mergina buvo itin pažangi, studijų vidurkis siekė 9,4. Vėliau įrašas buvo pašalintas.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato vyriausioji specialistė Justina Kazragytė taip pat sakė jokios konkretesnės informacijos suteikti negalinti. 

REKLAMA
REKLAMA

„Galiu pasakyti tik tiek, kad pirmadienį, lapkričio 18 dieną, buvo gautas pranešimas, kad ant grindų rasta mergina, gimusi 1997 metais. Atvykus medikams, konstatuota mirtis. Šiuo metu yra pradėtas tyrimas mirties priežasčiai nustatyti", – sakė pareigūnė.

REKLAMA

Apie savižudybę galvoja kas trečias studentas

Į įvykį pareikšdama užuojautą sureagavo ir Lietuvos medicinos studentų asociacija (LiMSA).

„LiMSA bendruomenė reiškia nuoširdžią užuojautą mūsų kolegės, iš gyvenimo pasitraukusios LSMU penkto kurso medicinos studentės, šeimai ir artimiesiems.

Vos praeitą savaitę pristatyti apklausos rezultatai parodė, kad apie savižudybę yra galvojęs kas trečias biomedicinos mokslų studentas. Norime tikėti, kad bendradarbiaudami su universitetų administracija, sveikatos apsaugos sistemos lyderiais ir psichikos sveikatos ekspertais, galime pasiekti sisteminių, o ne problemas maskuojančių pokyčių.

REKLAMA
REKLAMA

Studente, Tu nesi vienas“, – tokiu įrašu dalinosi studentų organizacija. 

Portalas tv3.lt primena, kad neseniai medikų bendruomenę sukrėtė jauno gydytojo ortopedo traumatologo savižudybė. Po to lyg nevaldoma grandininė reakcija viešojoje erdvėje pasipylė istorijos apie, kaip pasirodo, sveikatos sistemoje įsišaknijusius skaudulius. Jauni gydytojai ėmė atvirauti apie gydymo įstaigose patiriamas patyčias, psichologinį smurtą, operacijas, kaip tvirtina jie, ne darbo valandomis ir kitus su oriomis darbo sąlygomis nesuderinamus dalykus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų