REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno apygardos teismas penktadienį atmetė gaisre vaikus pražudžiusios kaunietės V. B. skundą.

Kauno apygardos teismas penktadienį atmetė gaisre vaikus pražudžiusios kaunietės V. B. skundą.

REKLAMA

38-erių moteriai rugpjūčio pradžioje Kauno apylinkės teismas skyrė pusantrų metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau kaunietė apskundė šį teismo sprendimą.

Ji prašė bausmę sušvelninti ir bausmės vykdymą atidėti, pripažinus atsakomybę lengvinančia aplinkybe prisipažinimą padarius nusikaltimą ir nuoširdų gailėjimąsi.

Tačiau Kauno apygardos teismas nustatė, kad pagrindo atidėti bausmės vykdymą nėra, taip pat nėra ir įstatyminio pagrindo nuteistajai V. B. skirti švelnesnę bausmę.

„Be to, teisėjų kolegija pažymėjo, kad apylinkės teismas pagrįstai nenustatė nuoširdaus apeliantės gailėjimosi. Kolegija padarė išvadą, kad Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų nuosprendis yra teisėtas ir pagrįstas, todėl jį keisti apeliaciniame skunde išdėstytais motyvais nėra objektyvaus pagrindo, nuteistosios apeliacinį skundą atmetė“, – rašoma teismo pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau teismas konstatavo, kad Kaune, Tunelio gatvėje, pernai kovą kilusio gaisro metu mažamečiai brolis ir sesuo buvo palikti vieni ir užrakinti namuose su grotuotais langais bei viduje smilkstančia krosnimi.

REKLAMA

Akcentuojama, kad 2016 metų gegužę V. B. buvo įspėta dėl jos namuose netinkamai eksploatuojamų kietojo kuro įrenginių.

Specialistai nustatė, kad tragedijos dieną krosnis buvo įkaitusi, su keliomis dar rusenančiomis žarijomis, kas ir nulėmė gaisro kilimo priežastis. Vaikai mirė nuo apsinuodijimo anglies monoksidu.

Šioje byloje nukentėjusiuoju buvo pripažintas jau kurį laiką vaikų globos namuose gyvenantis kaunietės V. B. vaikas, kuriam netekus brolio ir sesers, teismas priteisė iš V. B. atlyginti 3 tūkst. neturtinę žalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų