REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sprendimas dėl Venckienės atidėtas: prokurorai prašo suimti 2 mėnesiams

Nufilmuota: į teismą atvežta Venckienė tepasakė vieną žodį

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose apie valandą buvo sprendžiamas klausimas dėl į Lietuvą tik vakar sugrąžintos Neringos Venckienės suėmimo. Vis dėlto, teisėjai sprendimą dėl to skelbs tik penktadienį.

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose apie valandą buvo sprendžiamas klausimas dėl į Lietuvą tik vakar sugrąžintos Neringos Venckienės suėmimo. Vis dėlto, teisėjai sprendimą dėl to skelbs tik penktadienį.

REKLAMA

Po posėdžio prokuroras Darius Jakutis patvirtino, kad nors N. Venckienė geranoriškai bendrauja, bet ji nepripažįsta savo kaltės nei dėl vieno jai pareikšto įtarimo.

Prašydamas ją suimti 2 mėnesiams prokuroras siekia, kad N. Venckienė vėl nepasislėptų: „Šis asmuo slapstėsi 6 metus, todėl yra tikimybė, kad ir vėl pasislėps.“

Išvedama iš teismo N. Venckienė jokių komentarų nepateikė.

Naujienų portalas tv3.lt rašė, kad prie teismo pastato buvusios teisėjos ir Seimo narės palaikyti atėjo keli bendraminčiai. Jie atsinešė plakatus, kuriuose buvo rašoma: „Laisvę Neringai, laisvę Lietuvai!“ bei „Gėda teismams dirbantiems banditų klanui!“.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš posėdį iš policijos automobilio N. Venckienė išlipo šypsodamasi. Praeidama ji spėjo atsakyti į vieną susirinkusių žurnalistų klausimą. Paklausta, kaip jaučiasi, N. Venckienė teigė, kad „gerai“. Netrukus pareigūnai ją nuvedė į teismo pastatą.

REKLAMA

Pateikti keturi įtarimai

Kaip pranešė Generalinė prokuratūra, tenkindama Lietuvos prašymą perduoti N. Venckienę, JAV nurodė, kad vadovaujantis šios šalies įstatymais ji gali būti teisiama dėl keturių nusikalstamų veikų:

- dėl trukdymo teisėjo, prokuroro, ikiteisminio tyrimo pareigūno, advokato ar antstolio veiklai (Baudžiamojo kodekso (BK) 231 str. 1 d.),

- dėl teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo (BK 245 str.),

- dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymus sveikatos sutrikdymo (BK 140 str. 1 d.),

- dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui (BK 286 str.).

REKLAMA
REKLAMA

Trumpiau tariant N. Venckienei pareikšti įtarimai dėl teismo sprendimo nevykdymo, pasipriešinimo policijos pareigūnui, trukdymo antstoliui ir sudavimo į veidą Laimutei Stankūnaitei. Didžiausia už tai numatyta bausmė yra įkalinimas iki trejų metų.

Jaučiasi tvirtai

Su N. Venckiene apklausoje dalyvavusi advokatė Sonata Žukauskienė tv3.lt atskleidė, kad įtariamoji jaučiasi labai tvirtai:

„Ji laikosi stebėtinai gerai. Pagal visą tą situaciją, mane tikrai stebina jos tvirtumas. Ji sutiko duoti parodymus.“

Advokatė tikisi, kad 14 val. vyksiančiame posėdyje jos klientė bus paleista į laisvę. Net buvo pateikti dokumentai, kad ji galėtų grįžti gyventi pas tėvus Garliavoje.

Paklausta dėl viešai N. Venckienės sūnaus Karolio Venckaus išsakytų minčių apie tai, kad Lietuvoje su jo mama gali būti susidorota, S. Žukauskienė teigė, jog visko būna.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų