REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ispanijos pareigūnai atlikėjos ir vizažistės Oksanos Pikul-Jasaitienės brolį Joną Baroną atliekant ekstradiciją perdavė Lietuvai. 

Ispanijos pareigūnai atlikėjos ir vizažistės Oksanos Pikul-Jasaitienės brolį Joną Baroną atliekant ekstradiciją perdavė Lietuvai. 

Vilniaus apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vyr. specialistas Tomas Bražėnas tai patvirtino naujienų portalui tv3.lt. Jis į Lietuvą buvo pargabentas praėjusią savaitę.

Dabar vyks apklausos ir kiti procesiniai veiksmai. 

J. Baronas Lietuvoje įtariamas dalyvavęs konflikte, kai 2017 metų rugpjūtį kavinėje Vilniuje susikivirčijus dviem kompanijoms panaudotas šaunamasis ginklas, o atsitiktinai atšokusi kulka sužalojo merginą koją.

Netrukus po šaudynių sulaikyti keturi įtariamieji, o J. Baronui pavyko pasislėpti. Jam pateikti įtarimai dėl neteisėto ginklo laikymo ir pasikėsinimo į žmogaus gyvybę.

Anksčiau skelbta, kad Ispanijoje jis buvo sulaikytas šių metų birželį.

Ispanijoje sulaikytas susišaudyme Vilniuje prieš dvejus metus, įtariama, dalyvavęs J. Baronas jau yra sulaukęs prokurorų kaltinimų. Jam inkriminuojami šeši skirtingi Baudžiamojo kodekso straipsniai.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai J. Barono ieškojo nuo 2017-ųjų, Vilniaus Antakalnyje įvykus susišaudymui. 2017 metų rugpjūtį kavinėje Vilniuje susikivirčijus dviems kompanijoms buvo panaudotas šaunamasis ginklas, o atsitiktinai atšokusi kulka sužalojo merginą į koją.

REKLAMA

Netrukus po šaudynių buvo sulaikyti keturi įtariamieji, o J. Baronui pavyko pasislėpti. Jam pareikšti įtarimai dėl neteisėto ginklo laikymo ir pasikėsinimo į žmogaus gyvybę.

Vyras Ispanijoje apkaltintas dėl dokumentų klastojimo ir seksualinio priekabiavimo.

J. Baronui pateikti kaltinimai:

129 straipsnis. Nužudymas. 2 dalis, t.y. tas, kas nužudė kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu ir arba dėl chuliganiškų paskatų. 22 straipsnis. Pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką. 1 dalis, t.y. Pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką yra tyčinis veikimas ar neveikimas, kuriais tiesiogiai pradedamas daryti nusikaltimas ar baudžiamasis nusižengimas, jeigu veika nebuvo baigta dėl nuo kaltininko valios nepriklausančių aplinkybių. 284 straipsnis. Viešosios tvarkos pažeidimas. 253 straipsnis. Neteisėtas disponavimas šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis. 1 dalis, t.y. tas, kas neturėdamas leidimo gamino, įgijo, laikė, nešiojo, gabeno ar realizavo šaunamąjį ginklą, šaudmenis, sprogmenis ar sprogstamąsias medžiagas, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų. 260 straipsnis. Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu. 1 dalis, t.y. Tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė narkotines ar psichotropines medžiagas turėdamas tikslą jas parduoti ar kitaip platinti arba pardavė ar kitaip platino narkotines ar psichotropines medžiagas, baudžiamas laisvės atėmimu nuo dvejų iki aštuonerių metų. 259 straipsnis. Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. 1 dalis, t.y. tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė narkotines ar psichotropines medžiagas neturėdamas tikslo jas parduoti ar kitaip platinti, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų