REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Vaikų smalsumas ir nenumaldoma energija paliko Vilniaus televizijos bokšte šiltą ir gerą aurą. Kviečiame apžiūrėti jų piešinių parodą „Jei prireiks – ginsime vėl!”. Kaip atidarymo metu paaiškino projekto autorė VšĮ „Meda Project“ direktorė Eglė Veršininienė, chronologine tvarka iškabintuose piešiniuose galima įžvelgti visą tautos išgyvenimų 1991 metais spektrą – nuo baimės ir nevilties iki pergalės džiaugsmo ir optimizmo.

REKLAMA
REKLAMA

Sausio 11-ąją Vilniaus televizijos bokšto muziejinėje ekspozicijoje laisvės gynėjams atminti buvo atidaryta vaikų piešinių paroda „Jei prireiks – ginsime vėl!”. Kūrinių pagrindus Ebru technika atliko įvairaus amžiaus vaikai, o juos užbaigti padėjo profesionalūs dailininkai Jurga Koscovienė, Darius Tamkevičius, Raimundas Lamsaitis.

REKLAMA

Įdomu, kad parodos pavadinimas nėra dirbtinai sugalvotas – tai natūraliai išsiveržęs vieno berniuko šūksnis, klausantis pasakojimo apie lietuvių drąsą kovojant dėl nepriklausomybės.

Parodos „Jei prireiks – ginsime vėl!” atidaryme dalyvavo Telecentro generalinis direktorius Remigijus Šeris, dailininkė Jurga Koscovienė, o vaikams paskaitėlę apie mūsų tautos kovas už laisvę pravedė Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų mechanizuotosios brigados „Geležinis vilkas“ Didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono 3 pėstininkų kuopos vadas Gediminas Ališauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų