Žemaičių blynų receptas pagal Editą: atrado geriausią jų sudėtį

„Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.

Blynams reikės: 15 vidutinio dydžio bulvių; 2 kiaušinių; 3 v.š. miltų; 3 v.š. krakmolo; 1 a.š. druskos;

Įdarui: 300 g kalakutienos faršo; 1 svogūno; druskos, juodųjų pipirų;

Padažui: 150 g grietinės; 150 ml pieno; 1 v.š. sviesto; 1 a.š. miltų; 1 skiltelės česnako; šv. krapų.

Žemaičių blynų receptas

Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išminkykite. Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

Į bulvių masę dėkite įdaro ir formuokite paplotėlius. Apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.

Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.


Rašyti komentarą...
I
Ir kam
2021-04-28 16:27:51
Pranešti apie netinkamą komentarą
Tas pienas su miltais į padažą?
Atsakyti
-2

N
Na
2021-04-28 20:27:57
Pranešti apie netinkamą komentarą
Miltai į blynus irgi nelabai
Atsakyti
-1

A
Audronaša
2021-04-29 06:44:33
Pranešti apie netinkamą komentarą
O grietinė pienaudroo ne sutrauks?
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (8)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų