Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
5 kg vėlyvųjų obuolių,
1 kg cukraus.
Nulupti ir smulkiai supjaustyti obuolius, sudėti į puodą ir supilti cukrų. Palaikyti parą. Nupilti susidariusį skystį ir jį virti, kol liks trečdalis. Maišyti mediniu šaukštu, kol pasidarys masė, panaši į karamelę.

Tuomet sudėti obuolius, o aštuntąją dalį obuolių palikti nesudėjus. Maišome ir verdame. Po kiek laiko sudėti likusius obuolius, jie padaro sūrį margą. Pavirti. Išpilstyti į apvalius emaliuotus indelius. Palaikyti 5 paras kambaryje. Paskui išversti į lėkšteles ir sirpinti šiltoje vietoje, kartkartėmis pavartant. Vėliau palaikyti penkias dienas šaldytuve
kibiras 10l. nuluptų ir supjaustytų obuolių, 1 kg. cukraus. Laikau parą. Tada sultis verdu apie 0,5 val. kol lieka sirupas (pradeda virti labai smulkiais gausiais burbuliukais). Tada supilu obuolius ir verdu apie 40-50min. maišant. Su mentele perbraukus - lieka griovys, tai reiškia galima baigt virimą. Tada paimu marliuką, krečiu masę, užlankstau galus. Gaunasi 8 sūriai. juos pusdieniui paslėgiu, o paskui džiovinu orkaitėje. Po 3-4 d. jis jau geras. laikau marliukuose neišvyniotą šaldytuve
Obuolių sūrį pamiršote :D
Matyt straipsnis isverstas is kokio amerikonisko straipsnio, nes lietuvoj tokios obuoliu rusys neauga ir receptuose naudojat saldikli, SALDIKLI??? WTF???
jeigu lupami obuoliai,žievelės neeikia išmesti,ojas sudžiovinti.

Iš žievelių skani-natūrali arbata žiemą.
jo, jau lapkritis.... :D GRUODIS JAU, MIELIEJI.

Skaitomiausios naujienos




Į viršų