REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visiškai paprastas, bet tuo pačiu be galo skanus itališkas desertaspanakota (it. panna cotta):

Visiškai paprastas, bet tuo pačiu be galo skanus itališkas desertaspanakota (it. panna cotta):

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dviem  panakotos porcijoms reikės:

1 stiklinės grietinėlės (30proc.) 50 g cukraus 1 šaukšto želatinos Poros šaukštų vandens Šaukštelio vanilinio cukraus Trintų braškių Kivių, bananų ar bet kokių kitų norimų vaisių papuošimui

REKLAMA

Gaminimas:

Pirmiausia želatiną reikia užpilti šaltu vandeniu ir palikti valandai išbrinkti. Po to pašildyti vandens vonelėje ar mikrobangų krosnelėje, kol ištirps.

Grietinėlę įpilti į puodą, suberti cukrų ir vanilinį cukrų, maišant užvirinti. Tada sumažinti ugnį, įpilti ištirpintą želatiną ir labai gerai išmaišyti, bet nebevirinti.

Gautą masę išpilstyti į formeles ar stiklines ir įdėti į šaldytuvą 3–4 valandoms sustingti.

 

Prieš pateikiant jau sustingusią masę, užpilti trintomis braškėmis ir papuošti vaisiais.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų