Reikės: 1.5 kg. mažų šviežių bulvyčių, kelios pieniškos dešrelės, 150 gr. šaltai rūkytos šoninės, 350 gr. 15% grietinės, kelios skiltelės česnako, 2 svogūnai, saujelė krapų, svogūno laiškų, druskos, pipirų, „rasalo“ nuo marinuotų agurkėlių.
Gaminimas:
Bulves nušveisti, suberti į puodą, sudėti puselę svogūno, česnaką, lauro lapelius, druską, kelis pipiriukus, užpilti vandens, kad vos apsemtų ir virti nuo užvirimo 10 min.
Nupilti puodelį vandens ir įpilti puodelį rasalo į verdančias bulves. Virti dar apie 15-20 min. Patikrinti peiliu, kaip bulvės bus išvirę nukošti ir dar minutei ar dviem statyti ant ugnies, kad nugaruotų.
Į puodą kurį galima statyti į orkaitę išversti bulves, suberti kapotus krapus, traiškytą česnaką, smulkintus sv. laiškus, grietinę keptuvėje pakepintus svogūnus su smulkinta šonine ir dešrelėmis ir viską kruopščiai permaišyti.
Dėti į orkaitę Įkaitintą iki 180C ir kepti apie 20 min.
Skanaus!
Šaltinis: Skanus gyvenimas