• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Įtarkavus obuolių į varškėčių masę, šie tampa žymiai puresni ir skanesni. Tik nepadauginkite miltų tešloje, kitaip blyneliai iškeps kieti. Varškėčius reikėtų formuoti šlapiomis rankomis, nes tešla gaunasi lipni“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

„Įtarkavus obuolių į varškėčių masę, šie tampa žymiai puresni ir skanesni. Tik nepadauginkite miltų tešloje, kitaip blyneliai iškeps kieti. Varškėčius reikėtų formuoti šlapiomis rankomis, nes tešla gaunasi lipni“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

REKLAMA

Reikės: 350 g varškės (9 % riebumo); 150 g miltų; 1 didelio obuolio (saldaus); 2 kiaušinių; 3 valg. š. natūralaus jogurto.

Prieskoniai: 3 valg. š. cukraus; 1 arb. š. kepimo miltelių; 1 arb. š. vanilinio cukraus; ¼ arb. š. druskos; aliejaus kepimui.

GAMINIMAS

Į vieną dubenį sudedame varškę, įmušame kiaušinius, suberiame cukrų ir gerai ištriname šakute. Į tą patį dubenį sudedame nuluptą ir stambiai sutarkuotą obuolį, jogurtą ir išmaišome.

Kitame inde sumaišome miltus su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi ir druska.

Miltus sumaišome su varškės mase.

Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies. Drėgnomis rankomis formuojame storesnius (~1 cm storio), nedidelius, apvalius blynelius.

Dedame į keptuvę, kepame iš abiejų pusių, kol šie išsipučia ir gražiai paruduoja. Patiekiame su grietine, uogiene ar uogomis. Skanumėlis!!!

Šaltinis: Lithuanian in the USA

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų