REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„O taip, tokius kotletus valgėme valgyklose. Jie tobuli, sultingi, purūs, tiesiog tirpsta burnoje... Ir aš reikalauju juos išbandyti. O paruošti labai paprasta ir lengva – 20 kotletų iš 1 kg maltos mėsos. Tad labai pigu, nostalgiška ir tobulai skanu mėgstantiems naminį paprastą maistą“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.

„O taip, tokius kotletus valgėme valgyklose. Jie tobuli, sultingi, purūs, tiesiog tirpsta burnoje... Ir aš reikalauju juos išbandyti. O paruošti labai paprasta ir lengva – 20 kotletų iš 1 kg maltos mėsos. Tad labai pigu, nostalgiška ir tobulai skanu mėgstantiems naminį paprastą maistą“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.

REKLAMA

20 naminių kotletų paruošti reikės:

1 kg maltos jautienos ir kiaulienos mėsos (50\50); 220 gr. batono be plutelės; 300 gr. svogūno; vandens; 100 gr. džiūvėsėlių; aliejaus; 1.5 arb. š. druskos; 0.5 arb. š. pipirų

Naminiai kotletai

Į maltą mėsą sudėkite druską, pipirus, įtarkuokite arba sublenderiuokite svogūnus. Batoną užmerkite vandeniu, palaikykite, kol gerokai išbrinks, tuomet nusunkite vandenį, tiek kad nebėgtų iš jo vanduo, bet ne itin sausai.

Viską gerai išmaigykite ir 8 kartus padaužykite gautą masę į dubenį. Ką reiškia padaužykite? Paimkite masę į abi rankas ir meskite atgal į dubenį, ir taip kartokite veiksmą.

REKLAMA
REKLAMA

Jei norite vienodų gražių kotletų susverkite po 80 gr. kamuolėlius, juos apvoliokite džiūvėsėliuose ir suplokite iki maždaug 2 cm storio.

Į keptuvę įpilkite apie 10 valg. š. aliejaus, palaukite kol įkais ir sudėkite kotletus. Iš vienos pusės 5 min. ir iš kitos pusės 5 min. ant vidutinės kaitros.

Būtinai pasirūpinkite iš mamos ar anytos marinuotų burokėlių ir raugintų agurkų.

Bet ir kietas receptas aš tai visuomet kotletus kepu iš pjuvenų, net nežinojau, kad galima iš mėsos, retai kas Lietuvoje taip prabangiai kepa
Kodėl agurkėlių iš mamos ar anytos?
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų