• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Man šis pyragas atrodo toks gražus, gaivus ir mielas. O ir pagaminimas visai paprastas, tad nereikės ilgai sukiotis virtuvėje. Tai labai vasariškas uogų pyragas, kuriam nereikia daug ingredientų ir galima naudoti mėgstamiausias uogas (arba tokias, kokias turite po ranka)“, – sako tinklaraščio autorė Liucija.

„Man šis pyragas atrodo toks gražus, gaivus ir mielas. O ir pagaminimas visai paprastas, tad nereikės ilgai sukiotis virtuvėje. Tai labai vasariškas uogų pyragas, kuriam nereikia daug ingredientų ir galima naudoti mėgstamiausias uogas (arba tokias, kokias turite po ranka)“, – sako tinklaraščio autorė Liucija.

REKLAMA

Pyragui reikės: stiklinė 240 ml: 150 g sviesto; 3 stiklinių (400 g) miltų; 0,5 stiklinės (100 g) cukraus; 1 kiaušinio; 1,5 arb. š. kepimo miltelių; 1 žiupsnio druskos.

Įdarui: 400 g (4 stiklinių) mėgstamų šviežių ar šaldytų uogų (naudojau šviežias mėlynes, braškes ir gervuoges); 200 g (1 stiklinės) grietinės; 0,5 stiklinės (100 g) cukraus; 1 kiaušinio; 1 arb. š. vanilinio cukraus ar vanilės ekstrakto.

GAMINIMAS

Sviestą išlydome mikrobangėje. Paliekame truputį atvėsti. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska.

Cukrų suberiame į sviestą ir plakame elektriniu mikseriu pora minučių. Tada įmušame kiaušinį, vėl išplakame. Į masę pamažu beriame miltus ir plakame naudodami mikserį. Tešla turėtų gautis minkštų trupinių konsistencijos.

REKLAMA
REKLAMA

Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

Apvalų, stiklinį kepimo indą lengvai patepame sviestu. Aš naudojau 24 cm skersmens indą, bet galite naudoti ir didesnį, tuomet pyragas bus šiek tiek plonesnis.

REKLAMA

Įdaras – grietinę išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmušame kiaušinį ir vėl išplakame. Tešla išklojame kepimo indo dugną ir kraštus. Krašteliai turėtų būti gana stori.

Ant tešlos supilame įdarą ir sudedame uogas. Kepame įkaitintoje orkaitėje 45-50 min., kol pyrago kraštai gražiai paruduoja. Jei pyragas plonesnis, tuomet kepkite trumpiau. Iškepusį pyragą paliekame visiškai atvėsti. Skanaus!

Šaltinis: Lithuanian in the USA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų