REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tai ar jau žinote ką gaminsite šventėms? Jei dar vis mąstote, skubu pas jus su idėja gardaus mėsos vyniotinio su kiaušiniu receptu. Išėjo super vyniotinis, labai gardus ir labai tinkantis Velykoms“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Tai ar jau žinote ką gaminsite šventėms? Jei dar vis mąstote, skubu pas jus su idėja gardaus mėsos vyniotinio su kiaušiniu receptu. Išėjo super vyniotinis, labai gardus ir labai tinkantis Velykoms“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Reikės: 250 gr maltos kiaulienos, 250 gr maltos vištienos, 1 kiaušinio, 4 kietai virtų kiaušinių, svogūno, 1 v.š. majonezo, maltos mėsos prieskonių, persilado, pipirų ir druskos, barbekiu padažo, aliejaus, papildomai reikės folijos.

Į maltą vištieną ir kiaulieną įmušiau kiaušinį, pagardinau recepte įšvardintais prieskoniais, įdėjau majonezo, smulkiai pjaustyto svogūno ir išmaišiau. Paruoštą maltą mėsą kelis syk mečiau iš iš viršaus į dubenį. Taip darau tam, kad malta mėsa būtų vientisa ir kepant nepairtų.

Folijos lakštą išpurškiau aliejumi ir sudėjau mėsos faršą, padarydama stačiakampio formą. Ant faršo sudėjau kiaušinius vieną šalia kito. Folijos pagalba, paėmusi iš kraštų, kiaušinius apdengiau faršu ir susukau į vyniotinį. Folijoje mediniu pagaliuku pradūriau skylutes keliose vietose.

Kepiau vyniotinį iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. Ištraukusi vyniotinį iš orkaitės, foliją nuėmiau, užtepiau barbekiu padažo ir dar pašoviau kepti ~15 min. Iškeptą vyniotinį išėmiau, apibarsčiau prieskoninėmis žolelėmis, sezamo sėklomis ir palikau atvėsti. Skanaus!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų