Vis tik prieš imantis žarnyno valymo namuose, atminkite – prieš tai būtina pasitarti su gydytoju, ar jums tai daryti galima.
Žarnyno valymą svarbu atlikti imantis saugumo priemonių
Pagal nuo seno vyraujantį tikėjimą, vadinamą autointoksikacijos teorija, tam tikri maisto produktai, pavyzdžiui, nesuvirškinta mėsa, gali sukelti gleivių kaupimąsi storojoje žarnoje. Dėl to toksinai patenka į kraują ir nuodija visą organizmą.
Kai kurie žmonės mano, kad šie toksinai gali sukelti įvairius šalutinius poveikius, įskaitant svorio augimą, nuovargį, aukštą kraujospūdį ir artritą. Atlikdami žarnyno valymą, iš organizmo galite pašalinti gleives ir toksinus, rašo toplinemd.com.
Vis tik nėra pakankamai klinikinių įrodymų, ar storosios žarnos valymas duoda tokią naudą. Be to, netinkamai vartojamos žarnyno valymo priemonės gali būti pavojingos. Pavyzdžiui, dažnas žarnyno valymas gali sukelti žarnyno spazmus, dehidrataciją, tiesiosios žarnos perforaciją, elektrolitų pusiausvyros pokyčius.
Jei ruošiatės atlikti storosios žarnos valymą, būtinai imkitės visų atsargumo priemonių. Visada pasitarkite su gydytoju, ypač jei turite sveikatos sutrikimų ir / arba vartojate vaistus.
Vis dėlto, tinkamai atliktas žarnyno valymas gali būti naudingas. Pavyzdžiui, tai gali padėti mažinti svorį, pagerinti susikaupimą ir bendrą savijautą.
Žarnyną valančio gėrimo receptas
Tad jei jau aptarėte su gydytoju, ar galite atlikti žarnyno valymą, ir ieškote, kaip tai padaryti, gali padėti namuose pasigamintas gėrimas – štai jo receptas.
Gėrimui reikės:
- 1/2 šaukšto neapdoroto medaus;
- 1/4 puodelio šviežiai spaustų citrinų sulčių;
- Žiupsnelio kajeno pipirų;
- Žiupsnelio maltų imbierų;
- 1 puodelio karšto vandens;
- Žiupsnelio ciberžolės (nebūtina).
Paruošimas: į karštą vandenį supilkite citrinų sultis, įmaišykite medų, prieskonius ir gerai išmaišykite. Išgerkite iš karto – galite greitai pajusti gurguliavimą pilve ar greitu metu užsinorėti išsituštinti. Tai rodo valymosi pradžią.
Be to, ne tik naudokite gėrimus – įtraukite į mitybą žarnynui naudingus produktus. Tai yra brokoliai, žiediniai kopūstai, lapinės daržovės (lapiniai kopūstai, špinatai), avižos, avietės.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!