Iš normos užsipila 8 l stiklainiai. Marinatas: 4 l vandens; 8 v. š. druskos; 8 v. š. cukraus; 0,5 l acto; 4–6 skiltelės česnako; Keli krapų žiedai; Saujelė vyšnių lapų; Agurkai.
Stiklainius išplauname švariai, iškaitiname. Agurkus nuplauname, nupjaustome galiukus. Į puodą supilame vandenį, actą, sudedame druską ir cukrų, pjaustytas riekelėmis česnako skilteles, žalumynus.
Marinatą užverdame. Dedame agurkus, pakaitiname šiek tiek, kad agurkai „nusiplikytų“. Juos išgriebiame ir dedame į stiklainius.
Užpilame verdančiu marinatu. Užsukame stiklainius. Dedame dangteliais žemyn. Užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!