Šefas pasakė, kai išsikepti tobulai traškias bulves: verta įsidėmėti visam laikui

Profesionalus virtuvės šefas papasakojo gardžių orkaitėje keptų bulvių su rozmarinais ir česnakais receptą – juo susidomėjo daugybė žmonių.

Thomas Starkeris 2020 metų kovą ruošėsi atidaryti savo pirmąjį restoraną. Bet tada prasidėjo pandemija, ir planus jam teko atidėti. Tuo tarpu jis pradėjo Instagrame ir Tiktoke dalintis savo patiekalų receptais – vienas jų labai išpopuliarėjo.

Šefas bulves visų pirma nulupa ir supjausto, o tada apverda sūdytame vandenyje, kol jos suminkštėja – maždaug 12 minučių. Tuomet jis pataria bulves iš puodo išimti ir palikti nugaruoti 10 minučių. Kitas žingsnis – gerai jas pakratyti, prieš dedant į kepimo skardą su rapsų aliejumi, rašoma dailystar.co.uk.

Pasak „Good Housekeeping“, su rapsų aliejumi bulvės būna daug traškesnės, nei su tradiciškai naudojamais anties taukais, o taip pat ir sveikesnės. Bulves Thomas deda į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepa 20 minučių. Kol bulvės kepa, jis susipjausto česnakus ir rozmarinus ir dubenėlyje juos sumaišo su rapsų aliejumi. Kai jos iškepa, jis tokį česnakais ir rozmarinais pagardintą aliejų supila ant jų ir gerai pamaišo, kad juo pasidengtų visos bulvės. Šefas tuomet jas įdeda į orkaitę dar kelioms minutėms, o po to patiekia pagardintas rupia druska.

Šis vaizdo įrašas per parą nuo tada, kai buvo įkeltas, surinko daugiau nei 1 milijoną peržiūrų.


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų