Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Iš šito recepto gausis riebalų prisigėręs marmalas.
1. Reikia pasirinkti tinkamą bulvių veislę, kuri nebūtų krakmolinga;
2. Reikia pasirinkti mažas bulvytes, o ne tokias, kaip tam video. Bulvė turi būti apie 3, maks. 5 cm skersmens, geriau - pailga.
3. Jei leidžia finansai - tokias galima nupirti jau supakuotas parduotuvėje, jei ne - renkamės iš taisyklingos formos, plona odele. Šviežio derliaus - bus fantastika.
4. Bulves nuplauna. NELUPAM. Perpjaunam per pusę.
5. Į puodą su šaltu vandeniu sudedame bulvių puseles be jokių priskonių.
6. Verdam tol, kol peilis laisvai įsmigs į PUSĘ bulvės, negaugiau. Turi likti šiek tiek kietokos. Virs apie 8 min, jei ant indukcinės.
7. Nupilam vandenį, leidžiam nudžiūti.
8. Kai pravėsta barstom mėgstamais žolelių priskoniais - naudoju mišinį provanso, viduržemio jūros, arba saudos bulvių žolelių prieskonius IR saudos keptų bulvių prieskonius su druska. Tiks ir vegeta ar kiti keptų bulvių priskoniai, bet žolelių prieskonių dėti būtina.
9. Tada saikingai apšlakstom alyvuogių aliejumi, bet kad nebėgtų, o tik suteptų bulves.
10. Dedam į orkaitę, geriau su garu, kepam 10 min 180 laipsnių, tada jungiam grilį ir kepam 210 apie 5-7 minutes, reikia žiūrėti. Arba galima ant karšto lauko griliaus, grotelėse su vartymu.
Kepu taip bulves jau daugiau nei 20 metų, ir bulvių tenka kepti daugiau nei šašlykų. Kastinys žemaitiškas puikiai tiks, šaltibarščiai, ir prie šašlykų ar kepsnių eina.
Bent palaikinkit, tiek parašiau...
@Zonius respectas tau!
@Zonius O kokios veislės bulvės turi būt
REKLAMA
REKLAMA

Skaitomiausios naujienos




Į viršų