INGREDIENTAI:
- 2 vienetai bulvių
- 1.5 valgomojo šaukšto cukraus
- šiek tiek imbierų
- 200 gramų porų
- šiek tiek acto
- 1 valgomasis šaukštas sojos padažo
- šiek tiek druskos
- 0.5 stiklinės aliejaus
- 500 gramų žuvies
- 1 valgomasis šaukštas žalumynų
- 1 sauja grybų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Žuvis nuvaloma, nuplaunama ir nesupjausčius iš abiejų pusių pakepinama aliejuje, kol apsitraukia gruzdžia plutele. Nedidelėje švarioje keptuvėje padeginamas cukrus (kol parunda). Į puodą įpilama truputį acto, įberiama druskos, sudedami prieskoniniai žalumynai, supilama imbieras, smulkiai supjaustyti porų laiškai, siauromis juostelėmis supjaustyti grybai, žalios bulvių skiltelės ir troškinama. Kai daržovės suminkštėja, supilamas degintas cukrus. Padažas turi būti tirštas ir gana rūgštus. Jis užpilamas ant dar šiltos žuvies.
REKLAMA