Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 saujos perlinių kruopų
  • 10 vienetų žuvies (mažos (blizgės, raudės ar kt.) apie)
  • 1 vienetas morkų ((smulkiai pjaustytos))
  • 2 vienetai bulvių ((supjaustytos 1,5 cm kubeliais) vidutinės)
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto
  • šiek tiek žalumynų (laiškiniai česnakai ir krapai)
  • šiek tiek prieskonių (žuviai)
  • šiek tiek pipirai
  • šiek tiek druskos

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 2 saujos perlinių kruopų
  • 10 vienetų žuvies (mažos (blizgės, raudės ar kt.) apie)
  • 1 vienetas morkų ((smulkiai pjaustytos))
  • 2 vienetai bulvių ((supjaustytos 1,5 cm kubeliais) vidutinės)
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto
  • šiek tiek žalumynų (laiškiniai česnakai ir krapai)
  • šiek tiek prieskonių (žuviai)
  • šiek tiek pipirai
  • šiek tiek druskos

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 4

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Žuveles (pagautas), nuvalyti, išplauti, dėti į vandenį su druskele, lauro lapu, keletu juodų ir kvapių pipirų grūdelių ir pavirti. Galima dėti svogūno galvą, kas mėgsta. Nukošti per marlę. Atskirti kaulus.
  2. Į nukoštą sultinį dėti nuplautų (galima ir pamirkytų perlinių kruopų), prieskonių. Pavirti, kol kruopos suminkštėja.
  3. Morkas ir bulves pjaustyti kubeliais, griežinėliais ir apkepti svieste ir suberti į sultinį. Sudėti nuvalytus žuvies gabaliukus. Pavirti, pabaigoje dėti smulkintų krapų ir laiškinių svogūnų laiškų ar petražolių (pagal skonį). Valgyti su grietine ar be jos.

    Skanaus:)))

Autorius: Zita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų