Išspauskite su spaustuku svogūnus, įdėkite maltų pipirų, druskos ir gerai ištrinkite su šaukštu. Jei neturite specialaus spaustuko svogūnams spausti, smulkiai juos supjaustykite ir su prieskoniais gerai ištrinkite, kad kuo daugiau sulčių atsirastų. Grietinę su mažu kiekiu pieno gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Maišant vis didinkite pieno kiekį, kol jį visą supilsite. Į pieną su grietine sudėkite išspaustus ir sutrintus svogūnus. Jei trūksta aštrumo, masę pagardinkite maltais juodais pipirais. Aš asmeniškai mėgstu labai aštriai, todėl jų negailiu. Valgykite su virtomis bulvėmis, kaip žemaičiai sako "su lupyna". Taip gardžiau. Labai atgaivina šiltomis vasaros dienomis. Paprasta, bet patikėkite, skanu...
Autorius: Alina
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai svogūnų
1 litras pieno
šiek tiek druskos
200 gramų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išspauskite su spaustuku svogūnus, įdėkite maltų pipirų, druskos ir gerai ištrinkite su šaukštu. Jei neturite specialaus spaustuko svogūnams spausti, smulkiai juos supjaustykite ir su prieskoniais gerai ištrinkite, kad kuo daugiau sulčių atsirastų. Grietinę su mažu kiekiu pieno gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Maišant vis didinkite pieno kiekį, kol jį visą supilsite. Į pieną su grietine sudėkite išspaustus ir sutrintus svogūnus. Jei trūksta aštrumo, masę pagardinkite maltais juodais pipirais. Aš asmeniškai mėgstu labai aštriai, todėl jų negailiu. Valgykite su virtomis bulvėmis, kaip žemaičiai sako "su lupyna". Taip gardžiau. Labai atgaivina šiltomis vasaros dienomis. Paprasta, bet patikėkite, skanu...