Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai apelsinų
  • 400 gramų cukraus pudros
  • 7 vienetai kiaušinių
  • 7 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 500 gramų grietinės (30%)
  • 15 gramų želatinos
  • 1 vienetas vanilino (pakelyje)
  • 2 vienetai želės (pakeliuose)
  • 3 vienetai kivių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Biskvitinių papločių gaminimas: atskirti baltymus nuo trynių ir atšaldyti. Tada juos suplakti į putas, po truputį supilant 5 šaukštus cukraus pudros.
    Trynius suplakti su 2 šaukštais cukraus pudros.
    Suplaktus baltymus sujungti su tryniais, atsargiai išmaišyti. Tada sudėti vieno apelsino tarkuotą žievelę, vanilę ir miltus, išmaišyti.
    Tešlą supilti į kepimo popieriumi padengtą formą ir kepti 180 laipsnių orkaitėje 25 min.
    Išvirti sirupą iš 150 ml vandens ir 3 šaukštų cukraus pudros, apelsino žievės. Virti reikia 10 min. Virimo pabaigoje sudėti griežinėliais supjaustytus kivi ir pavirti 2 min. Po 2 min. - išimti.
    Iškeptą, atvėsusį biskvitą išilgai perpjauti per pusę.
    Apatinę biskvito dalį sudrėkinti išvirtu sirupu ir įdėti į formą su aukštais kraštais.
    Kremas: grietinę suplakti su stikline cukraus pudros ir supilti 100 ml vandens, kuriame ištirpintas želatinas. Gerai išplakti.
    Šiuo kremu patepti apatinę biskvito dalį, uždėti antrą biskvito dalį ir viršų taip pat patepti kremu.
    Ant kremo sudėti vaisius.
    Paruošti želė kaip parašyta ant pakelio, tik vandens pilti šiek tiek mažiau. Atšaldyti iki grietinės konsistencijos.
    Tada želė dėti ant vaisių ir - į šaldytuvą. Kai želė visiškai sustings, peilio pagalba atlipinti torto kraštus nuo formos ir išimti tortą.

Autorius: Audra

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai apelsinų
  • 400 gramų cukraus pudros
  • 7 vienetai kiaušinių
  • 7 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 500 gramų grietinės (30%)
  • 15 gramų želatinos
  • 1 vienetas vanilino (pakelyje)
  • 2 vienetai želės (pakeliuose)
  • 3 vienetai kivių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Biskvitinių papločių gaminimas: atskirti baltymus nuo trynių ir atšaldyti. Tada juos suplakti į putas, po truputį supilant 5 šaukštus cukraus pudros.
    Trynius suplakti su 2 šaukštais cukraus pudros.
    Suplaktus baltymus sujungti su tryniais, atsargiai išmaišyti. Tada sudėti vieno apelsino tarkuotą žievelę, vanilę ir miltus, išmaišyti.
    Tešlą supilti į kepimo popieriumi padengtą formą ir kepti 180 laipsnių orkaitėje 25 min.
    Išvirti sirupą iš 150 ml vandens ir 3 šaukštų cukraus pudros, apelsino žievės. Virti reikia 10 min. Virimo pabaigoje sudėti griežinėliais supjaustytus kivi ir pavirti 2 min. Po 2 min. - išimti.
    Iškeptą, atvėsusį biskvitą išilgai perpjauti per pusę.
    Apatinę biskvito dalį sudrėkinti išvirtu sirupu ir įdėti į formą su aukštais kraštais.
    Kremas: grietinę suplakti su stikline cukraus pudros ir supilti 100 ml vandens, kuriame ištirpintas želatinas. Gerai išplakti.
    Šiuo kremu patepti apatinę biskvito dalį, uždėti antrą biskvito dalį ir viršų taip pat patepti kremu.
    Ant kremo sudėti vaisius.
    Paruošti želė kaip parašyta ant pakelio, tik vandens pilti šiek tiek mažiau. Atšaldyti iki grietinės konsistencijos.
    Tada želė dėti ant vaisių ir - į šaldytuvą. Kai želė visiškai sustings, peilio pagalba atlipinti torto kraštus nuo formos ir išimti tortą.

Autorius: Audra

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų