Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 1 kilogramas morkų
- 1 kilogramas paprikų
- 3 kilogramai pomidorų pastos (žali)
- 1 kilogramas svogūnų
- 250 mililitrų acto
- 650 gramų konservuotų žirnelių
- 3 valgomieji šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Prieskoniai kiekvienam stiklainiui 750 ml: 40 ml aliejaus, 2-3 kartieji pipirai, 2 kvapnieji pipirai, 2 gvazdikėliai, lauro lapelis.
Pomidorus, svogūnus, morkas ir paprikas supjaustyti norimais kubeliais ir pasūdytame vandenyje apvirti apie 10 min. Daržovės sukrėsti į kiaurasamtį, pasūdyti ir palaikyti apie pusvalandį ant didesnio puodo, kad į puodą nubėgtų skystis. Konservuotus žirnelius be užpilo sumaišyti su daržovėmis, ir užpilti actu sumaišytu su gautu skysčiu. Dar kartą gerai išmaišyti. Į marinavimui paruoštą, iškaitintą stiklainį įpilti pakaitintą aliejų, sudėti prieskonius ir daržovės, uždengi ir pasterizuoti - 30 min. Paskui užsukti stiklainius, apversti žemyn dangteliais.
INGREDIENTAI:
- 1 kilogramas morkų
- 1 kilogramas paprikų
- 3 kilogramai pomidorų pastos (žali)
- 1 kilogramas svogūnų
- 250 mililitrų acto
- 650 gramų konservuotų žirnelių
- 3 valgomieji šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Prieskoniai kiekvienam stiklainiui 750 ml: 40 ml aliejaus, 2-3 kartieji pipirai, 2 kvapnieji pipirai, 2 gvazdikėliai, lauro lapelis.
Pomidorus, svogūnus, morkas ir paprikas supjaustyti norimais kubeliais ir pasūdytame vandenyje apvirti apie 10 min. Daržovės sukrėsti į kiaurasamtį, pasūdyti ir palaikyti apie pusvalandį ant didesnio puodo, kad į puodą nubėgtų skystis. Konservuotus žirnelius be užpilo sumaišyti su daržovėmis, ir užpilti actu sumaišytu su gautu skysčiu. Dar kartą gerai išmaišyti. Į marinavimui paruoštą, iškaitintą stiklainį įpilti pakaitintą aliejų, sudėti prieskonius ir daržovės, uždengi ir pasterizuoti - 30 min. Paskui užsukti stiklainius, apversti žemyn dangteliais.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą