Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 5 vienetai kiaulės liežuvio
  • 6 vienetai kiaulės ausų
  • 7 vienetai pipirai
  • 4 vienetai laurų lapų
  • 2 žiupsneliai druskos
  • 1 pakelis želatinos

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 5 vienetai kiaulės liežuvio
  • 6 vienetai kiaulės ausų
  • 7 vienetai pipirai
  • 4 vienetai laurų lapų
  • 2 žiupsneliai druskos
  • 1 pakelis želatinos

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 8

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ausis ir liežuvius išvirti su druska, pipirais bei lauro lapais. Išvirus liežuvius nuvalyti (aš nuvalau ir ausis iki kremzlės, bet nebūtina). Atpjauti ausų storąsias dalis.
  2. Užpilui reikia stipraus želatinos tirpalo, maždaug 150 - 200 ml. Užpilą daryti pagal instrukciją, bet aš imu 1,5 ar net 2 normas (naudoti sausą želatiną). Paruošti želatiną su sultiniu, kuris liko po liežuvių ir ausų virimo.
  3. Formą, kurioje bus daromas vyniotinis, iškloti maistine plėvelė. Tada įdėti kiaulės ausis. Ausis reikia dėti taip, kad dalys jų kabėtų.
  4. Dėdami liežuviai. Tarpai tarp liežuvių užpildyti ausų mėsos gabaliukais.
  5. Pilti želatinos tirpalą taip, kad skystis tik pasirodytų ant paviršiaus. Išpylus, leisti pastovėti 10 - 15 minučių, kol tirpalas tolygiai pasiskirstys, o jei reikės - dar šiek tiek pridėti.
  6. Uždaryti kabančiomis ausimis. Sandariai užspausti plėvelės kraštus ir rankomis išspausti orą. Ant viršaus padėkite 1,5 - 2 kg svorio daiktą, kad slėgtųsi. Laikyti šaldytuve per nakt.

Autorius: Kristina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų