INGREDIENTAI:
- 2 valgomieji šaukštai cukraus
- 3 vienetai kiaušinių
- 1.5 stiklinės kvietinių miltų
- 150 mililitrų pieno
- 3 valgomieji šaukštai brendžio
- šiek tiek druskos
- 125 gramai sviesto
- 20 gramų mielių
- 1 arbatinis šaukštelis citrinos žievelės
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pirmiausiai išplakame kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos.
Tuomet įmaišome ištirpintą ir šiek tiek pravėsusį, bet dar skystos konsistencijos sviestą.
Šiltame piene ištirpiname šviežias mieles.
Į kiaušinių plakinį įmaišome citrinos žieveles, brendį ir pieną su mielėmis.
Galiausiai įmaišome, iš lėto berdami, miltus.
1 stiklinės talpa 250 ml.
Gerai išmaišytą tešlą, be gumulėlių supilame ir paliekame 1 valandai, kad pakiltų.
Po to tešlą sudedame į sviestu pateptą kepimo formą.
Kepame apie 40 minučių 170° C orkaitėje.
Autorius: Gintarė
REKLAMA