Uogas perrinkti, nuskabyti kotelius, nuplauti tekančiu vandeniu ir nuvarvinti. Suberti į puodą ir užpilti cukrumi. Laikyti 2-3 valandas, kol išsiskirs šiek tiek sulčių. Uogas užvirinti, nukelti nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinti. Vėl užvirinti ant labai silpnos ugnies ir virti 5-7 minutes, kol uogos pasidarys skaidrios, bet neištižusios. Karštą uogienę supilti į iškaitintus, švarius stiklainius ir užsukti.
Skanaus!!!
Autorius: salomeja
INGREDIENTAI:
500 gramų aviečių
1.5 kilogramo cukraus
500 gramų mėlinių
500 gramų braškių
500 gramų serbentų (balti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Uogas perrinkti, nuskabyti kotelius, nuplauti tekančiu vandeniu ir nuvarvinti. Suberti į puodą ir užpilti cukrumi. Laikyti 2-3 valandas, kol išsiskirs šiek tiek sulčių. Uogas užvirinti, nukelti nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinti. Vėl užvirinti ant labai silpnos ugnies ir virti 5-7 minutes, kol uogos pasidarys skaidrios, bet neištižusios. Karštą uogienę supilti į iškaitintus, švarius stiklainius ir užsukti.