Morkas nulupame ir sutarkuojame, nuluptą svogūną supjaustome kubeliais, nuluptą česnaką pjaustome kuo smulkiau, saliero stiebus pjaustome maždaug 0,5 cm pločio griežinėliais. Visas daržoves dedame į puodą, kur jas troškiname apie 5 minutes su sviestu. Kai daržovės suminkštės, dedame išlukštentas midijas, pilame grietinėlę ir kaitiname. Kai užvirs beriame šviežių petražolių, nemažai pipirų ir šiek tiek druskytės. Paverdame apie 5 minutes. Skanu patiekti su bulvytėmis "fri". Skanaus :)
Autorius: Raminta
INGREDIENTAI:
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai morkų
1 sauja petražolių (smulkintos)
200 gramų salierų
1 vienetas svogūnų
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas sviesto
250 mililitrų grietinės (10 proc.)
500 gramų midijų (išlukštentos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Morkas nulupame ir sutarkuojame, nuluptą svogūną supjaustome kubeliais, nuluptą česnaką pjaustome kuo smulkiau, saliero stiebus pjaustome maždaug 0,5 cm pločio griežinėliais. Visas daržoves dedame į puodą, kur jas troškiname apie 5 minutes su sviestu. Kai daržovės suminkštės, dedame išlukštentas midijas, pilame grietinėlę ir kaitiname. Kai užvirs beriame šviežių petražolių, nemažai pipirų ir šiek tiek druskytės. Paverdame apie 5 minutes. Skanu patiekti su bulvytėmis "fri". Skanaus :)