REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 400 gramų kopūstų (rauginti)
  • 0.5 vieneto kopūstų (švieži, pjaustyti smulkiais šiaudeliais)
  • 2 vienetai morkų (sutarkuotos burokine tark)
  • 1 vienetas svogūnų (smulkiai supjaustytas)
  • 150 gramų grybų (vovieraitės arba pievagrybiai, smulkinti)
  • 2 skiltelės česnakų
  • 3 valgomieji šaukštai petražolių (smulkintos)
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti)
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 50 mililitrų sultinio
  • 100 mililitrų aliejaus (alyvuogių)

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 400 gramų kopūstų (rauginti)
  • 0.5 vieneto kopūstų (švieži, pjaustyti smulkiais šiaudeliais)
  • 2 vienetai morkų (sutarkuotos burokine tark)
  • 1 vienetas svogūnų (smulkiai supjaustytas)
  • 150 gramų grybų (vovieraitės arba pievagrybiai, smulkinti)
  • 2 skiltelės česnakų
  • 3 valgomieji šaukštai petražolių (smulkintos)
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti)
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 50 mililitrų sultinio
  • 100 mililitrų aliejaus (alyvuogių)

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 6

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Keptuvėje virš vidutinės liepsnos, nedideliame aliejaus kiekyje, apkepinti svogūnus, maždaug 3 minutes.
    Įdėti morkas, grybus, truputį pasūdyti, pilti dar truputį aliejaus. Viską apkepinti vis pamaišant mentele dar apie 5 minutes.
    Sudėti šviežius kopūstus, česnaką, pipirus. Toliau kepinti apie 10 minutes. vis pavartant mentele.
  2. Kai kepami švieži kopūstai suminkštės, sudėti raugintus kopūstus. Kopūstų raugo neišpilti - jo prireiks vėliau. Troškinti po uždengtu dangčiu dar apie 5-10 minučių. Kopūstai turi troškintis savo garuose, jeigu skysčio neužtenka, pilti sultinio arba vandens.
  3. Maždaug po 25-30 minučių kepimo įvyksta svarbiausias momentas - ragavimas. Rauginti kopūstai labai skiriasi savo skoniu, todėl šis kopūstų troškinys niekada nesigaus toks pat, koks buvo prieš tai. Jeigu troškinys per rūgštus - pridėti cukraus, jeigu nesūrus - pasūdyti, jeigu trūksta rūgšties - pilti kopūstų raugo. Paragavus turi būti neaišku, ko jaučiasi daugiau: sūrumo, saldumo ar rūgšties.
  4. Kai pasiekiamas reikiamas kopūstų troškinio skonis, sudėti petražoles ir viską gerai išmaišyti. Dar patroškinti 1-2 minutes.

Autorius: Dalia

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų