Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
Naujas komentaras
Skaityti visus komentarus (
0
) Maistas / 2022.02.12 13:19 / Šaltinis: Gaspadine.lt
INGREDIENTAI:
- 200 gramų margarino
- 550 gramų kvietinių miltų
- 250 mililitrų vandens
- 15 gramų druskos
- 15 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Papildomai tešlai reikės 1 a. š. salyklo ekstrakto.
Viename dubenyje sumaišykite mieles, 75 g minkšto margarino, šaltą vandenį ir druską bei salyklo ekstraktą.
Suberkite 500 g miltų ir suminkykite tešlą.
Suminkytą tešlą palikite šiltai apie 30 min., kad pakiltų.
Riestainių pildymui sumaišykite 125 g margarino ir 50 g miltų.
Iškočiokite pakilusią tešlą, ant jos užtepkite sviesto bei miltų masę, perlenkite tešlą pusiau, iškočiokite ir taip lankstant pakartokite apie 4-5 kartus.
Iškočiotą tešlą palikite 20 min..
Tuomet iškočiokite 2 cm storio blyną, ilgais supjaustykite stačiakampiais, juos sulenkite, sulipinkite, kad gautųsi riestainis ir įpjaustykite riestainių kraštus.
Taip paruoštus riestainius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite apie 20 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Skanaus.
INGREDIENTAI:
- 200 gramų margarino
- 550 gramų kvietinių miltų
- 250 mililitrų vandens
- 15 gramų druskos
- 15 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Papildomai tešlai reikės 1 a. š. salyklo ekstrakto.
Viename dubenyje sumaišykite mieles, 75 g minkšto margarino, šaltą vandenį ir druską bei salyklo ekstraktą.
Suberkite 500 g miltų ir suminkykite tešlą.
Suminkytą tešlą palikite šiltai apie 30 min., kad pakiltų.
Riestainių pildymui sumaišykite 125 g margarino ir 50 g miltų.
Iškočiokite pakilusią tešlą, ant jos užtepkite sviesto bei miltų masę, perlenkite tešlą pusiau, iškočiokite ir taip lankstant pakartokite apie 4-5 kartus.
Iškočiotą tešlą palikite 20 min..
Tuomet iškočiokite 2 cm storio blyną, ilgais supjaustykite stačiakampiais, juos sulenkite, sulipinkite, kad gautųsi riestainis ir įpjaustykite riestainių kraštus.
Taip paruoštus riestainius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite apie 20 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Skanaus.
REKLAMA
× Pranešti klaidą
REKOMENDUOJAME

TOLIAU SKAITYKITE

rekomenduojame
toliau skaitykite
× Pranešti klaidą