Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 450 mililitrų grietinėlės
  • 360 mililitrų jogurto (natūralus)
  • 400 mililitrų braškių (trintos su cukrumi)
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus pudros
  • 6 arbatiniai šaukšteliai želatinos
  • šiek tiek vandens
  • 2 saujos braškių
  • Biskvitui:
  • 145 gramai kvietinių miltų
  • 79 gramai alyvuogių aliejaus
  • 3 gramai kepimo miltelių
  • 2 gramai druskos (rupi)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 158 gramai cukraus
  • 113 gramų pieno
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 450 mililitrų grietinėlės
  • 360 mililitrų jogurto (natūralus)
  • 400 mililitrų braškių (trintos su cukrumi)
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus pudros
  • 6 arbatiniai šaukšteliai želatinos
  • šiek tiek vandens
  • 2 saujos braškių
  • Biskvitui:
  • 145 gramai kvietinių miltų
  • 79 gramai alyvuogių aliejaus
  • 3 gramai kepimo miltelių
  • 2 gramai druskos (rupi)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 158 gramai cukraus
  • 113 gramų pieno
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 12

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Kepimo formą papurkšti aliejumi, iškloti sviestiniu popieriumi, papurkšti popierių.
  2. Į vidutinio dydžio dubenį kartu persijoti miltus, kepimo miltelius ir druską. Į kitą dubenį įmušti kiaušinį, suberti cukrų ir plakti elektriniu plaktuvu maždaug 5 minutes, kol masė sutirštės ir pabals. Matavimo puodelyje su snapeliu arba nedideliame dubenėlyje sumaišyti pieną ir aliejų. Į kiaušinių masę, neišjungus plaktuvo, pamažu suberti pusę sausų ingredientų mišinio, o po to supilti pusę pieno - aliejaus mišinio ir gerai išmaišyti. Suberti likusius sausus ingredientus ir supilti likusį pieno - aliejaus mišinį. Vėl gerai išmaišyti.
  3. Tešlą supilti į paruoštą kepimo formą (formas), paskirstyti į tolygų sluoksnį, išlyginti paviršių. Kepti maždaug 15 minučių, kol į biskvito vidurį įbestas medinis iešmelis liks sausas. Išraukti iš orkaitės, dėti ant grotelių ir palikti, kad pilnai atvėstų.
  4. Želatiną užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir palikite išbrinkti. Grietinėlę išplakite iki standumo. Beplakant ,jai imant standėti, suberkite cukraus pudrą. Į išplaktą grietinėlę įmaišykite arba lėtai įplakite jogurtą. Supilkite trintas uogas ir gerai išmaišykite. Trintos uogos turi būti pertrintos elektriniu trintuvo, tam kad būtų vientisa masė. Želatiną kaitinkite, kol ištirps ir palikite atvėsti. Atvėsus, įplakite į grietinėlės masę.
  5. Ant lėkštės dėkite atvėsusį biskvitą, aplink jį uždėkite išardomos kepimo formos, kurioje kepėte, lanką. Supilkite paruoštą grietinėles masę ir dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą sustingti. Tortui išimti pasiruoškite stalo (sviestinį) peilį ir karšto vandens puodelį. Peilį merkite į vandenį, palaikykite kelias sekundes ir tuomet juo apveskite torto šonus, taip atskiriant jį nuo lanko. Peilį merkite kelis kartus. Nuimkite lanką, torto viršų papuoškite braškėmis.

    Skanaus!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų