• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 220 gramų cukraus (rudasis, kremui)
  • 1 vienetas vanilės (ankštis, kremui)
  • 2 vienetai kiaušinių (tešlai)
  • 7 vienetai kiaušinių (tryniai, kremui)
  • 75 gramai kvietinių miltų (kremui)
  • 600 gramų kvietinių miltų (tešlai)
  • 750 mililitrų pieno (kremui)
  • šiek tiek druskos (tešlai)
  • 150 gramų sviesto (kremui)
  • 300 gramų sviesto (tešlai)
  • 225 gramai grietinės (tešlai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Man tai pats skaniausias Napoleono receptas :)) Neriebus ir ne per saldus :))

    Tešlai:

    1. Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu.
    2. Įdėti druską, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens.
    3. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.

    Kremui:

    1. Pieną supilti į puodą, valinės ankštį perpjauti išilgai ir mesti į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies.
    2. Kol pienas kaista išplakame trynius su cukrumi, sudedame miltus ir pilame į juos karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies ~8 min.
    3. Tada nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti atvėsti.
    4. Blynus pertepame kremu, o paskutinį sutrupiname ir apibarstome tortą. Geriausia pasigaminti iš vakaro ar net prieš kelias dienas.

    Skanaus:))
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų