INGREDIENTAI:
- 220 gramų cukraus (rudasis, kremui)
- 1 vienetas vanilės (ankštis, kremui)
- 2 vienetai kiaušinių (tešlai)
- 7 vienetai kiaušinių (tryniai, kremui)
- 75 gramai kvietinių miltų (kremui)
- 600 gramų kvietinių miltų (tešlai)
- 750 mililitrų pieno (kremui)
- šiek tiek druskos (tešlai)
- 150 gramų sviesto (kremui)
- 300 gramų sviesto (tešlai)
- 225 gramai grietinės (tešlai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Man tai pats skaniausias Napoleono receptas :)) Neriebus ir ne per saldus :))
Tešlai:
1. Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu.
2. Įdėti druską, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens.
3. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.
Kremui:
1. Pieną supilti į puodą, valinės ankštį perpjauti išilgai ir mesti į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies.
2. Kol pienas kaista išplakame trynius su cukrumi, sudedame miltus ir pilame į juos karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies ~8 min.
3. Tada nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti atvėsti.
4. Blynus pertepame kremu, o paskutinį sutrupiname ir apibarstome tortą. Geriausia pasigaminti iš vakaro ar net prieš kelias dienas.
Skanaus:))
REKLAMA