Paruoškite kremą: išsukite minkštą sviestą su kakava ir 0,5 stiklinės cukraus. Dar vieną stiklinę cukraus suberkite į grietinę ir išplakite su mikseriu. Abi mases sumaišykite vieną su kita ir taip pat išplakite su mikseriu. Paruoškite tešlą: kiaušinius, stiklinę cukraus, medų ir sodą sumaišykite ir pakaitinkite, vis pamaišant, ant karštos vandens vonelės. Kai tik masės apimtis padidės ir pabals, po truputėlį suberkite 2 stiklines miltų. Po to nuimkite nuo ugnies ir suberkite likusius miltus. Gerai išminkykite tešlą, padalinkite ją į 5-7 dalis ir palaikykite šiltai. Vėliau iškočiokite papločius ir iškepkite juos. Ataušinkite. Formuokite tortą: paplotys, kremas su riešutais, paplotys, kremas ir t. t. Torto viršų puoškite savo nuožiūra.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
2.5 stiklinės cukraus
1 stiklinė graikinių riešutų (smulkinti)
1 valgomasis šaukštas kakavos
2 valgomieji šaukštai medaus
4 vienetai kiaušinių
3 stiklinės kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis sodos
200 gramų sviesto
250 gramų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruoškite kremą: išsukite minkštą sviestą su kakava ir 0,5 stiklinės cukraus. Dar vieną stiklinę cukraus suberkite į grietinę ir išplakite su mikseriu. Abi mases sumaišykite vieną su kita ir taip pat išplakite su mikseriu. Paruoškite tešlą: kiaušinius, stiklinę cukraus, medų ir sodą sumaišykite ir pakaitinkite, vis pamaišant, ant karštos vandens vonelės. Kai tik masės apimtis padidės ir pabals, po truputėlį suberkite 2 stiklines miltų. Po to nuimkite nuo ugnies ir suberkite likusius miltus. Gerai išminkykite tešlą, padalinkite ją į 5-7 dalis ir palaikykite šiltai. Vėliau iškočiokite papločius ir iškepkite juos. Ataušinkite. Formuokite tortą: paplotys, kremas su riešutais, paplotys, kremas ir t. t. Torto viršų puoškite savo nuožiūra.