Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 1 valgomasis šaukštas cukraus (kremui)
- 1 kilogramas vyšnių (šaldytos, tešlai)
- 3 stiklinės kvietinių miltų (tešlai)
- 1 arbatinis šaukštelis sodos (gesinta actu, tešlai)
- šiek tiek citrinos rūgšties (ant šaukštelio galiuko, kremui)
- 250 gramų sviesto (tešlai)
- 600 gramų grietinės (kremui)
- 200 gramų grietinės (tešlai)
- 10 gramų želatinos (kremui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Prieš darydami tešlą išimame iš šaldiklio vyšnias, kad atšiltų.
Darome tešlą. Burokine tarka sutarkuojame sviestą. Pilame grietinę, beriame miltus, sodą, užgesintą actu. Užminkome tešlą. Padaliname tešlą į 15 gabalėlių ir 3 valandoms dedame į šaldytuvą.
Išėmę tešlą iš kiekvieno gabalėlio iškočiojame pailgą lapelį (kad tilptų į skardą), per vidurį išilgai dedame eilę vyšnių, ir suvyniojame į vamzdelį (galus gerai užspaudžiame, kad kepant vyšnių sultys neišbėgtų). Ir taip padarome 15 vamzdelių. Juos kepame 200°C orkaitėje apie 15 min.
Pasigaminame kremą. Grietinę išplakame su cukrumi, trupučiu citrinos rūgšties. Aš subėriau 2 pakelius grietinėlės standiklio, arba galima supilti išbrinkintą, ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Kremą dedame į šaldytuvą, kad šiek tiek sutirštėtų.
Iškepusius vamzdelius atvėsiname. Dedame 5 vamzdelius į lėkštę šalia vienas kito, apipilame kremu. Ant viršaus į tarpus dar 4 vamzdelius, vėl ant jų pilame kremą. Tada ant viršaus dedame 3 vamzdelius, pilame kremą, ir t.t. (2, 1..).
Viskas, tortas pagamintas ir keliauja į šaldytuvą, kad sustingtų :)
Skanaus!
INGREDIENTAI:
- 1 valgomasis šaukštas cukraus (kremui)
- 1 kilogramas vyšnių (šaldytos, tešlai)
- 3 stiklinės kvietinių miltų (tešlai)
- 1 arbatinis šaukštelis sodos (gesinta actu, tešlai)
- šiek tiek citrinos rūgšties (ant šaukštelio galiuko, kremui)
- 250 gramų sviesto (tešlai)
- 600 gramų grietinės (kremui)
- 200 gramų grietinės (tešlai)
- 10 gramų želatinos (kremui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Prieš darydami tešlą išimame iš šaldiklio vyšnias, kad atšiltų.
Darome tešlą. Burokine tarka sutarkuojame sviestą. Pilame grietinę, beriame miltus, sodą, užgesintą actu. Užminkome tešlą. Padaliname tešlą į 15 gabalėlių ir 3 valandoms dedame į šaldytuvą.
Išėmę tešlą iš kiekvieno gabalėlio iškočiojame pailgą lapelį (kad tilptų į skardą), per vidurį išilgai dedame eilę vyšnių, ir suvyniojame į vamzdelį (galus gerai užspaudžiame, kad kepant vyšnių sultys neišbėgtų). Ir taip padarome 15 vamzdelių. Juos kepame 200°C orkaitėje apie 15 min.
Pasigaminame kremą. Grietinę išplakame su cukrumi, trupučiu citrinos rūgšties. Aš subėriau 2 pakelius grietinėlės standiklio, arba galima supilti išbrinkintą, ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Kremą dedame į šaldytuvą, kad šiek tiek sutirštėtų.
Iškepusius vamzdelius atvėsiname. Dedame 5 vamzdelius į lėkštę šalia vienas kito, apipilame kremu. Ant viršaus į tarpus dar 4 vamzdelius, vėl ant jų pilame kremą. Tada ant viršaus dedame 3 vamzdelius, pilame kremą, ir t.t. (2, 1..).
Viskas, tortas pagamintas ir keliauja į šaldytuvą, kad sustingtų :)
Skanaus!
REKLAMA
REKOMENDUOJAME

TOLIAU SKAITYKITE

rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą